Râmnicu Vâlcea: Dacia, cea mai furată maşină, se vinde ca chilipir mai ieftin decât o trotinetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Dacia, cea mai furată maşină, se vinde ca chilipir mai ieftin decât o trotinetă
Râmnicu Vâlcea: Dacia, cea mai furată maşină, se vinde ca chilipir mai ieftin decât o trotinetă

Numărul furturilor de autoturisme s-a dublat anul acesta faţă de anul trecut. „Recodul” de Dacii furate l-a atins un tânăr din localitatea Măciuca, care a „subtilizat” patru maşini din judeţul Vâlcea şi alte patru din Craiova.

De la începutul anului şi până astăzi, numai în judeţul Vâlcea s-au furat 40 de maşini. „În anul trecut, în aceeaşi perioadă, am avut doar 15 maşini furate. Ca o ironie, Dacie 1.300 a ajuns să se fure şi ziua, cinci dintre ele dispărând în amiaza-mare. Sunt maşini vechi, fără sisteme de alarmă, care se pornesc foarte uşor”, a spus sinsp. Tudorel Pascu, şeful Serviciului Furturi de Auto, din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea. Nu toate reclamaţiile de dispariţii de maşini se confirmă sută la sută. La Vâlcea, din cele 40, şapte nu s-au confirmat, iar alte patru erau înstrăinate de proprietari, gajate, iar pentru ca stăpânul să-şi recupereze maşina, sună la poliţie. „Am avut situaţie când autoturismul a fost luat de firma de leasing, pentru neplata ratelor, iar proprietarul deşi ştia acest lucru, a anunţat furtul la poliţie, fără să ne spună ce s-a întâmplat în realitate”, a spus sinsp. Pascu. În 2008, recordul de Dacii furate l-a deţinut Ion Ilinca (50 ani), din Râmnicu Vâlcea, în prezent arestat, căruia poliţiştii i-au probat 12 furturi de Dacii, în toate intrând cu chei potrivite.

Buldoescavator furat pe filiera hoţilor din Satu Mare

Anul acesta, în topul hoţilor de maşini este un june din Măciuca, Lucian Marian Iordache (21 ani). El a „subtilizat” patru Dacii din Râmnicu Vâlcea şi tot  atâtea din Craiova. „Bărbatul a picat în plasa poliţiştilor din Craiova, unde a şi fost arestat şi a recunoscut şi furturile comise în Râmnicu Vâlcea, în cartierul Ostroveni. De regulă, maşinile erau furate noaptea, intrând în habitaclu cu chei potrivite. Daciile fie le vindea la dezmembrări, fie la preţ de chilipir, obţinând cam 200 de lei pe bucată”, a spus sinsp. Pascu. În 2009, nicio maşina din Vâlcea care a „sărit” de 50.000 de euro nu a fost furată. În urmă cu câteva săptămâni, în apropierea platformei, a fost găsit un utilaj de mare capacitate, un buldoescavator, furat pe o filieră de hoţi din Satu Mare.


12 maşini furate din străinătate, printre care şi un Q7, descoperite la Vâlcea


În Vâlcea a crescut şi numărul maşinilor furate din străinătate. Acestea fie sunt depistate în trafic, fie sunt găsite parcate cine ştie pe unde. „Anul acesta avem 12 maşini furate din exterior şi găsite pe teriotirul Vâlcii. Printre ele se numără şi un Q7, un Opel, an de fabricaţie după 2000 încoace. Cele mai multe sunt furate din Italia, dar şi din ţări precum Germania, Olanda, Franţa şi Ungaria” , a spus ofiţerul. La Serviciul Furturi de Auto se strânge „laţul” pentru mai mulţi hoţi de maşini, 10 dosare cu hoţi de maşini fiind aproape de finalizare, după un volum foarte mare de muncă depus de lucrătorii respectivului serviciu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite