Râmnicu Vâlcea: Cei care nu-şi plătesc amenzile îşi vor ispăşi pedeapsa la coada măturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Cei care nu-şi plătesc amenzile îşi vor ispăşi pedeapsa la coada măturii
Râmnicu Vâlcea: Cei care nu-şi plătesc amenzile îşi vor ispăşi pedeapsa la coada măturii

Sancţiunile coontravenţionale se vor transforma în ore de muncă în folosul comunităţii pentru cei cei care nu au bani să îşi achite amenzile.

Munca în folosul comunităţii este noua formă de sancţionare a celor care nu îşi plătesc amenzile după 30 de zile de la rămânerea definitivă a unei sancţiuni. La Râmnicu Vâlcea această modalitate de sancţionare nu a putut fi pusă în aplicare deoarece nu a existat un cadru legal în care contravenienţii să poată lucra. Zilele trecute, aleşii locali din Râmnic au aprobat un proiect de hotărâre care stipulează faptul că persoanele care în termen de 30 de zile de la râmânerea definitivă a unei sancţiuni pot executa, după programul normal de muncă, ori după programul şcolar o durată cuprinsă între 50 şi 300 de ore de muncă în folosul comunităţii, în funcţie de valoarea amenzii primite.

Acordul contravenientului este necesar
Potrivit oficialilor din cadrului primăriei din Râmnicu Vâlcea, persoana care va presta muncă în folosul comunităţii va trebui să îşi dea acordul expres. Executivul a stabilit că domeniile în care se va presta munca în folosul comunităţii este cel al păstrării curăţeniei şi igienizării oraşului în cadrul Secţiei Curăţit Căi Publice al Administraţiei Domeniului Public. Locurile în care aceştia îşi vor executa pedeapta vor fi stabilite în curând de către primar. Potrivit Hotărârii de Consiliu Local recent adoptate, se poate executa munca în folosul comunităţii pe o perioadă de maxim trei ore pe zi. În zilele nelucrătoare perioada poate ajunge şi până la şase ore. Pentru minorii cu vârsta de 16 ani, munca în folosul comunităţii se va face pe un total maxim de 25 de ore.


Curăţenia pe străzi nu este singurul domeniu în care se poate face muncă în folosul comunităţii. Potrivit Ordonanţei 2 din 2002, cei care îşi dau acordul pentru o asemenea formă de sancţiune pot lucra şi în asistenţa socială pentru copiii din centrele de plasament, bătrânii din azile, ori îşi pot oferii serviciile în cadrul unităţilor medicale.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite