Râmnicu Vâlcea: Cea mai gustoasă plăcintă a fost premiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Cea mai gustoasă plăcintă a fost premiată
Râmnicu Vâlcea: Cea mai gustoasă plăcintă a fost premiată

Gospodinele din oraş s-au întrecut în pregătirea celor mai gustoase şi aspectuoase prăjituri.

Cu ocazia sărbătorii Zilelor oraşului Râmnicu Vâlcea, primăria municipiului a organizat un inedit concurs de plăcinte, care s-a desfăşurat în parcul Zăvoi.
Pentru prima dată, în cadrul sărbătorii zilelor oraşului, râmnicenii au avut ocazia să participe la un astfel de concurs culinar. „Nu am mai participat la concursuri de gastronomie, dar îmi place să gătesc şi mai ales să fac prăjituri. Familia mea poate să confirme acest lucru, pentru că ei sunt cei care îmi apreciază munca de fiecare zi în bucătărie”, a declarat la începutul competiţiei, Tincuţa Cosilă, una dintre participante. Pe o căldură toridă, gospodinele vâlcene nu s-au lăstat intimidate şi au intrat în bucătărie, unde au încercat să pregătească cel mai bun desert. „Concurente au avut de prezentat două feluri de prăjituri: una, tip aperitiv, iar alta, tip desert. Juriul format din experţi în patiserie de la firma vâlceană de panificaţie Boromir şi Restaurantul OK vor gusta din fiecare fel de prăjitură şi apoi vor alege câştigătoarele”, a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului şi organizatorul concursului de plăcinte.
 
„Suntem mândri că avem o mamă şi o soacră care găteşte dumnezeieşte”

Cu destul de multe emoţii, concurentele au prezentat juriului îmbietoarele platouri cu plăcinte. „Eu m-am hotărât pe ultima sută de metri să particip la acest concurs. Mi-am spus că nu am nimic de pierdut, ci din contră, va fi o experienţă frumosă. Tocmai am scos de la cuptor o plăcintă cu piersici, care sper să fie pe placul juriului”, a spus Vochiţa Tănasie, una dintre gospodinele înscrise la concurs. Pe tot parcursul deliberării juriului, concurentele s-au putut bucura şi de sprijinul spectatorilor care le-au încuratjat. Însă, cea mai puternică şi gălăgioasă galerie a fost cea a doamnei Tincuţa, care au catalogat-o drept câştigătoare înaite de finalul concursului. „Doamna Tincuţa face cele mai bune prăjituri, suntem convinşi că va câştiga. Noi suntem cei care ne bucurăm cel mai mult de preparatele ei şi suntem mândri că avem o mamă şi o soacră care găteşte dumnezeieşte”, au spus copiii concurentei.

Câştigătoarea, răsplătită cu o cină romantică

Atmosfera concursului a fost una frumoasă şi relaxantă, astfel încât toată lumea s-a simţit bine, iar preţ de cîteva minute, concurentele au mai uitat de emoţiile concursului. „Am mai participat la multe concursuri culinare şi de fiecare dată am câştigat câte ceva: un cuptor cu microunde, un CD player, forme de copt şi multe altele. Astăzi am prezentat o prăjitură cu brânză şi nuci”,a spus Eugenia Pavel, una dintre participante. Dupcă câteva minute bune în care s-a deliberat şi s-a ales cea mai gustoasă plăcintă, juriul a decis: câştigătoarea concursului a fost declarată Tincuţa Cosilă, gospodina care a prezentat două prăjituri, una cu brânză, ca aperitiv şi una cu mere. „Plăcintele pregătite de Tincuţa au un gust deosebit şi am decis că merită să câştige. Vrem şi noi reţeta!”. Pe locul secund s-a clasat Eugenia Pavel, iar locul al III-lea, a fost obţinut de Voichiţa Tănasie. Doamnele au fost răsplătite cu premii din partea firmei Boromir, iar câştigătoarea primului loc a primit o cină romantică pentru două persoane la restaurantul OK.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite