Râmnicu Vâlcea: Bogdan Buică ridică publicul în picioare la cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Bogdan Buică ridică publicul în picioare la cinci ani
Râmnicu Vâlcea: Bogdan Buică ridică publicul în picioare la cinci ani

   Reuniunea chitarelor de aseară i-a adunat pe veterani, dar și pe cei mai mici dintre ucenicii instrumentului cu coarde.

     A doua ediție a reuniunii chitarelor a avut loc aseară în sala mare a Bibliotecii Județene Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea. Deși mai puțini la început, pasionații instrumentului cu corzi  s-au adunat într-un final pentru un show impresionat. Cel mai mic dintre chitariști, Bogdan Buică, de numai cinci ani i-a uimit pe cei prezenți în sală cu talentul său, moștenit de la tatăl său Adrian, liderul formației rock Megaton din Drăgășani. „Este cel mai tânăr participant la reuniunea noastră şi unul dintre cei mai talentaţi mici chitarişti. Îi încurajăm pe toţi să urce pe scenă, să cânte, să improvizeze, chiar să şi greşească pentru că aşa devenim mai buni”, spune Mircea Băduţ, organizatorul întâlnirii. Micuţul Bogdan a interpretat o piesă în duet cu tatăl său apoi una singur, smulgând aplauzele celor prezenţi în sala Bibliotecii. Părinţii spun despre el că are un talent înnăscut, iar chitara pare a fi marea lui pasiune. Piciul chitarist nu se gândeşte prea mult la faptul că a lăsat audienţa cu gura căscată ci la distracţia de după reuniune. „Mi-a promis mami că mă duce la McDonalds. Nu îmi e foame, vreau să mă dau pe tobogan şi să mă joc cu biluţele”, spune micuţul Bogdan.

 Premiu special pentru un tânăr folkist

  Tânărul Ioan Baicu a primit premiul special al reuniunii de ieri seară şi anume o chitară produsă la Reghin şi oferită ca şi sponsorizare pentru eveniment. „Ioan ne-a impresionat pe toţi pentru că, deşi a fost mai timid la început a reuşit să îşi învingă tracul şi să interpreteze două piese frumoase”. Tânărul  de numai 12 ani a primit din partea organizatorilor şi  în aplauzele publicului chitara de Reghin. „Îmi place, e un instrument special, pe măsura mea. O să încerc să mă perfecţionez folosind această chitară”, spune Ioan. Despre instrument Mircea Băduţ spune că este unul de entry level, pentru începători dar că este specială deoarece lemnul din care este cofecţionată nu este lăcuit. „Îi dă un sunet aparte, foarte cald. Necesită mai multă îngrijire decât una lăcuită dar este o chitară perfectă pentru cei mici”, explică Băduţ. Au mai evoluat în faţa publicului şi tinerii de la trupa „Bad Hair Day”, o prezenţă deja familiară la întâlnirile chitariştilor vâlceni. Tot în faţa publicului a evoluat şi „veteranul” Ioan Andreica, ce a adus în mijlocul adunării de chitarişti spiritul anilor 70.

 Iniţiativă unică a pasionaţilor de chitară

Π ntâlnirea de ieri este a doua organizată de Mircea Băduţ şi prietenii săi. Inginer de profesie, Băduţ a iniţiat prima reuniune a chitariştilor în luna august a acestui an. „În Vâlcea sunt mulţi pasionaţi şi amatori de chitară. Nu s-a reuşit însă până acum să ne strângem cu toţii într-un loc. Ideea mi-a venit tocmai în acest scop, pentru a ne cunoaşte, pentru a ne arăta unii altora ce ştim şi pentru a mai şi învăţa”, explică iniţiatorul evenimentului. El mai spune că la reuniunea chitarelor poate veni oricine, indiferent de vârstă, singura condiţie fiind pasiunea pentru instrumentul cu corzi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite