Râmnicu Vâlcea: Andra Sandu şi Andrei Popa sunt dansatori desăvârşiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Andra Sandu şi Andrei Popa sunt dansatori desăvârşiţi
Râmnicu Vâlcea: Andra Sandu şi Andrei Popa sunt dansatori desăvârşiţi

Pe lângă faptul că sunt o pereche reuşită de sportivi, sunt şi copiii cu rezultate excepţionale la învăţătură. Dansul le dă încredere şi îi căleşte în lupta cu viaţa, deşi pentru acest deziderat şi-au sacrificat copilăria.

Îi întreb pe cei doi tineri dansatori cum de s-au apucat să facă dans sportiv şi fiecare are o istorioară interesantă. Plin de şarm, spiritual, Andrei răspunde cu o nonşalanţă demnă de invidiat. „Aveam o colegă de grădiniţă, cam grăsuţă, care ţinea morţiş să danseze cu mine. Am dansat împreună, eram la grupa mare, dar mi-am dar sema că trebuiau să mai iau ceva lecţii. Şi aşa m-am înscris la dans sportiv, la domna profesoară Mihaela Runceanu, pe care toţi o admirăm foarte mult pentru ceea ce face”, se destăinuie micuţul dansator. Partenera lui, Andra, ne spune că mama a îndemnat-o, tot de la grădiniţă, să practice acest sport. „Primele ore au fost cu multe poticnişuri şi credeam că voi renunţa. Apoi a început să îmi placă şi asta contează cel mai mult”, spune Andra care astăzi împlineşte 10 ani.

Dansează prin magazine, la cumpărături

De trei ani încoace Andrei şi Andra fac dans sportiv de performanţă. Au participat la foarte multe concursuri, la Ploieşti, Craiova, Râmnicu Vâlcea şi s-au clasat pe primele locuri. Şi ca o încununare a muncii lor, şi unul şi celălat sunt elevi foarte buni la şcoală. El, băieţelul, îndrăgostit de matematică şi limba engleză a câştigat anul acesta concursul pe şcoală „Micul matematician”, partenera lui nelăsându-se mai prejos, clasându-se şi ea printre cei mai buni. O întreb pe Andra cât de mult a cucerit-o dansul si-mi răspunde nonşalant. „De multe ori merg cu mami prin magazine şi dacă aud muzică încep să dansez. Prin casă am reuşit să mai sparg un termometru, o clepsidră, iar telefonul mai zboară de pe masă, când agăţ firul”, spune cu sinceritate frumoasa dansatoare. Cât despre Andei, acesta spunea cu o sinceritate dezarmantă: „Mami a dansat cu mine şi când eu eram în burtică la ea şi probabil şi de acolo am învăţat. Mai am şi un unchi care a încercat toate stilurile de dans şi poate semăn şi cu el. Aşa că am toate şansele să devin antrenor de dans sportiv”, povesteşte. Cei doi parteneri vor pleca pe 3 august în cantonament, la Straja. Locul unde vor avea posibilitatea să petreacă şi mai mult timp liber pe muzică, în ritmul paşilor de dans.
 
Profil
Andra Dumitriţa Sandu

NĂSCUTĂ. 25 iulie 1999, la Iaşi
STUDII. Elevă în cls. a IV la Şcoala Generală nr. 9, Anton Pann
EXPERIENŢĂ. De trei ani face dans de performanţă

Andrei Alexandru Popa

STUDII. Elev în clasa a IV la Şcoala I.C. Duca, din Râmnicu Vâlcea
EXPERIENŢĂ. Dansează de la grădiniţă, iar performanţă face de trei ani

Idealuri. Îşi doresc să facă sport de performanţă şi să devină campioni la dans sportiv

Întrebări şi răspunsuri

Va afectat în vreun fel copilăria, programul încărcat de antrenament?

A.D. S. După primele lecţii de dans am vrut să renunţ, dar am învăţat ce înseamnă să fii un invingător. La un moment dat, mama a zis să mă retrag din competiţie, dar i-am reproşat că tot ea a fost aceea care m-a învăţat să devin o luptătoare şi atunci ea a renunţat la ideea retragerii mele.
A.A.P. Vreau să-ţi spun că mereu am sentimentul că vreau să fiu şi eu un copil, să am o copilărie pecum au ceilalţi de seama mea. Programul este foarte încărcat, ne antrenăm şi câte patru ore pe zi, iar pe timpul vacanţei antrenamentele durează şi câte şase ore.

Cum este în timpul unui concurs, la cine te gândeşti cel mai mult?

A.D. S. În acele momente în mintea ta nu mai există nici doamna profesoară, nici mama, nici prietenii. Consumul de energie este imens, dar se merită!
A.A.P. Sincer, în acele momente nu te mai gândeşti la nimic altceva. Te concentrezi doar să daitot ce este mai bun în tine, tot ce ai învăţat până atunci, să îţi iese perfect.

Ce le place

A.D.S. Eu colecţionez, de la prieteni, cunoştiinţe, de foarte multă vreme, şerveţele şi cred că am în colecţie cam 300 de exemplare.  Mă relaxez de cele mai mutle ori pictând piesaje.
A.A.P. Sunt fan al echipei Steaua, admir baschetul şi îmi plac jocurile pe calculator. Nu sunt un mofturos la mâncare, dar fructele, în special căpşunile, bananale şi merele sunt plăcerea mea.

Ce nu le place

A.D.S. Eu sunt împotriva colegilor invidioşi, bădărani, cei care vor să se dea tot timpul interesanţi. În altă ordine de idei, nu-mi plac cipsurile.
A.A.P. Nu mă împact de niciun fel cu fasolea verde şi varza. Decât să mănânc aşa ceva, mai bine prefer să beau toată ziua apă. Sunt impotriva mincinoşilor şi nu-i suport de nicio culoare.


 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite