Râmnicu Vâlcea: Oficial BEC: "Nu ajungem la 30% prezenţă la vot până la închiderea urnelor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenţă foarte slabă la primele ore ale dimineţii la secţiile de votare din municipiu. Alegerile de azi nu au stârnit prea mult interes printre râmniceni, aceştia preferând să meargă la iarbă verde decât să îşi voteze un nou primar.


Statisticile de la ora 10.00 arătau dezinteresul râmnicenilor pentru alegerile de astăzi în care ar trebui să se desemneze un nou primar în locul lui Mircia Gutău. Potrivit Biroului Electroaral de Circumscripţie, din cei peste 100.000 de cetăţeni cu drept de vot din Râmnicu Vâlcea doar 2647 de alegători au ajuns la urne în primele trei ore de la deschiderea secţiilor. „Asta înseamnă, în termeni statistici o prezenţă de 2,63%, cea mai mică înregistrată până acum. Dacă va merge în ritmul acesta, până la închiderea urnelor nu putem atinge 30% prezenţă la vot", spune Adrian Buşu, purtătorul de cuvânt al BEC. El mai afirmă că, până la ora raportării nu au fost inregistrate incidente legate de procesul electoral. „Sper să nu avem probleme în acest sens. Până acum totul a fost liniştit, iar votarea a decurs normal, cu menţiunea că prezenţa este foarte scăzută", completează purtătorul de cuvânt.


Prin secţii bate vântul


În „buricul târgului" la cele două secţii de votare organizate la Şcoala Generală Take Ionescu râmnicenii erau încă aşteptaţi. „Până la 9.30 nu au venit decât 35 de persoane dintr-un număr de 1400 de oameni înscrişi pe liste. Este o prezenţă extrem de slabă. Nu cred că a fost vreodată aşa de mică prezenţa, mai ales că sunt nişte alegeri importante", se plânge unul dintre preşedinţii secţiei de votare. La fel şi la secţia vecină, unde, din cei 1700 de oameni înscrişi pe liste, doar doar 51 s-au prezentat să îşi aleagă primarul. În Râmnicu Vâlcea sunt organizate 87 de secţii, în care oamenii îşi pot exprima opţiunea pentru cei opt candidaţi înscrişi în cursa pentru fotoliul de primar. Alegerile sunt parţiale şi este posibil ca doi dintre candidaţi să intre în al doilea tur de scrutin ce s-ar putea ţine pe 25 aprilie. Cel ce va deveni edil-şef al municipiului va avea la dispoziţie un mandat de doar doi ani, până la alegerile din 2012. Fotoliul de primar a fost lăsat liber după ce Mircia Gutău, fostul şef al administraţiei locale a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită, madatul său fiind revocat de drept.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite