Râmnicu Vâlcea: Prostituatele şomează din lipsa clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul tot mai mic de şoferi turci care opresc în parcările de pe Valea Oltului a „izgonit" păsările de noapte. Una dintre fetele prinse „la produs", sora intelopului Belmondo, era gravidă. 16 prostituate au fost amedate cu 8.000 lei

Valea Oltului dar şi parcările din împrejurimile Râmnicului au fost puricate azi noapte de către poliţiştii, în căutarea de prostituate. Deşi ploaia n-a contenit, fetele au ieşit la „produs", mai puţine însă decât în alte dăţi. La parcarea din Călineşti, Loredana D. (32 ani), gravidă, aştepta să-i vină iubitul. „Nu ştiu cine este tatăl copilului şi nici în ce lună sunt pentru că nu am fost niciodată la doctor. Nu am din ce să trăiesc, prostituţia este singura soluţie de a face rost de bani". Loredana este sora unui cunoscut interlop, zis Belmondo, din Călimăneşti. Acesta, împreună cu ceilalţi doi fraţi ai lui, Elvis şi Florea, au fost arestaţi pentru că au trimis persoane în Spania, la „produs". „Instanţa i-a pus însă în libertate, iar cei trei au interdicţie doar de a nu părăsi ţara", ne-a spus cms. şef Emil Găitănaru, şeful Poliţiei Călimăneşti. Către dimineaţă, la sediul Poliţiei din Brezoi sunt aduse alte trei „păsări", localnice. Violeta L. (24 ani), mamă a doi băieţi, de 13 ani şi de 15 ani, şi-a făcut veacul prin Spania, Italia şi s-a întors recent pe plaiurile mioritice. „Nu mai merge nimic, pe nicăieri. E criză, nu mai au şoferii bani să arunce după femei". Tot localnică, Maria Z. (30 ani) a venit la Brezoi cu „peştii tatuaţi", o organizaţie din Orşova ai cărei membrii au fost obligaţi să părăsească oraşul din cauza scandalurilor cu populaţia din zonă.


Criza a micşorat cererea de sex


Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, cms. şef Valerian Piron, cel care a condus azi noapte acţiunea de prindere a prostituatelor, ne-a spus: „Numai poliţiştii din Brezoi, de la începutul anului şi până acum au dat 288 de sancţiuni contravenţionale. Este un volum de muncă imens care nu are însă finalitate. Ele nu plătesc amenzile şi îşi văd de treabă". Cms şef. Constantin Volintiru, şeful Poliţiei Brezoi, ne-a spus: „Numărul prostituatelor care îşi fac veacul pe Valea Oltului a scăzut considerabil. În 2008, numai la Poliţia Brezoi într-o razie luam 26, 28 de fete din parcări. Acum dacă mai sunt şapte-opt prostituate în tot oraşul. S-a împuţinat numărul celor care practică prostituţia şi din cauza faptului că este criză, iar transportatorii sunt mai puţini. În parcări în care erau 10-13 tiruri pe noapte, acum dacă mai găseşti patru cinci tiruri, cum am găsit la Gura Lotrului în noaptea asta". Mai mult decât atât, restricţiile de circulaţie din zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, când tirurile nu au voie să circule, le trimite în „şomaj" pe păsările de noapte. În judet au fost prinse 16 prostituate şi amendate cu 8.000 de lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite