Râmnicu Vâlcea: Proiectul IDEALIS dă de lucru meşteşugarilor din Horezu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un buget de peste 11 milioane de lei se vor înfiinţa şase intreprinderi sociale în microregiune. Finanţarea europeană ar trebui să dea de lucru celor care locuiesc în Horezu, Costeşti, Măldăreşti, Slătioara şi Vaideeni. Autorităţile aşteaptă inscrierea celor interesaţi

Asociaţia Depresiunea Horezu a lansat recent un program cu finanţarea europeană denumit IDEALIS Incluziune şi Dezvoltare Economică în Zonele Alpine. Cu o valoare de 11,8 milioane de lei, din care 9,5 milioane reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul Social European, proiectul îşi propune crearea şi dezvoltarea a şase intreprinderi sociale în microregiunea Horezu. Potrivit lui Constantin Niţu, primarul din Horezu şi preşedinte al Asociaţiei Depresiunea Horezu, banii vor fi folosiţi pentru a crea spaţii de producţie, tehnologii, planuri de afaceri şi resurse financiare pentru cele şase intreprinderi. „Scopul acestui proiect este de a valorifica reusrele locale şi de a creea locuri de muncă decente. Sunt incluse aici activităţi precum agricultura ecologică, eco-turismul, meşteşugăritul şi altele. Important de reţinut este faptul că pot participa persoane juridice, asociaţii de producători, apicultori, obşti sau chiar grupuri de iniţiativă care doresc iniţierea unei afaceri şi crearea unor locuri de muncă", explică primarul Niţu.


Se aşteaptă participanţi


Edilul din oraşul staţiune Horezu susţine că, în perioada 6 - 12 martie sunt programate întâlniri de prezentare a programului şi sesiuni de consulanţă cu cei interesaţi de deschiderea unei afaceri cu specific. „Cei care doresc efectiv să participe la acest program pot depune o cerere la sediul Asociaţiei, la Casa de Cultură Constantin Brâncoveanu, lângă primărie"afirmă primarul. Potrivit acestuia nu se ştie exact câte locuri de muncă va genera acest proiect, dar media ar trebui să se situeze undeva la 150 - 200.


Afaceri cu specific local


Preşedintele Asociaţiei spune că se va insista pe afaceri cu specificul zonei: olărit, cresterea animalelor, tâmplărie, apicultură. El mai spune că, în următoarea sesiune de informare speră să se strângă cât mai mulţi participanţi care să aducă cu ei idei noi pentru afacerile ce urmează a fi intreprinse.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite