Râmnicu Vâlcea: După trei accidente mortale autoritățile se gândesc să schimbe semafoarele în interesecția centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intersecția unde săptămâna trecută o fetiță a fost accidentată mortal
Intersecția unde săptămâna trecută o fetiță a fost accidentată mortal

Primăria are în plan și construirea unui pasaj pietonal pentru a crește siguranța în trafic. Acum doi ani, un studiu plătit tot de primărie recomanda schimbarea semafoarelor.

A trebuit să moară trei oameni în accidente rutiere grave pentru ca autoritățile din Râmnicu Vâlcea să ia în calcul regândirea sistemului de semaforizare. Ultimul eveniment nefericit, în care o elevă de 12 ani a fost spulberată pe trecerea de pietoni de o mașină ce a trecut pe culoarea galbenă, a pus presiune mediatică atât pe primărie, cât și pe conducerea poliției rutiere. Primul pas a fost făcut, afirmă reprezentanții administrației publice locale. „În acest moment, la Bucureşti se ia în calcul o nouă soluţie tehnică pentru creşterea siguranţei în trafic în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea. În momentul în care o să se vină cu un proiect concret o să vă anunţăm", a declarat pentru Adevărul de Seară Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei. Ineficienţa semaforizării actuale este arătată şi de un studiu de trafic, realizat acum doi ani şi achitat din fonduri locale, ce recomanda schimbarea modului în care sunt semaforizate cele două intersecţii, dar şi organizarea circulaţiei în sistem „undă verde" pentru toată strada Calea lui Traian, cea mai aglomerată arteră din oraş.

Pasaje subterane

Ideea amenajării unor pasaje subterane pentru pietoni nu este una nouă. Primăria a schiţat acest proiect în momentul în care studiul de trafic a fost finalizat. „Nu există însă un proiect tehnic făcut pentru pasajele pietonale. A fost o discuţie pe marginea unor măsuri de creştere a siguranţei în traficul din centru", explică purtătorul de cuvânt al primăriei. Subinspectorul Cristina Hănulescu, de la Serviciul Poliţiei Rutiere, spune că, la nivelul instituţiei s-au propus două soluţii. „Prima ar fi instalarea unui semafor în consolă la intersecţia Căii lui Traian cu General Magheru, iar a doua soluţie propusă este actualizarea softului pentru semafoarele de la intersecţia cu Regina Maria. Acolo trebuie creat un timp general de culoare verde de 40 de secunde pentru pietoni şi sincronizarea culorii roşu pentru maşini din toate cele patru direcţii", explică Cristina Hănulescu.

În acest moment, la Bucureşti se ia în calcul o nouă soluţie tehnică pentru creşterea siguranţei în trafic în zona centrală", Daniel Ionescu, primăria Râmnicului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite