Râmnicu Vâlcea: Programul de construcţie al ANL-urilor, în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea nu reuşeste să vândă apartamentele construite în 2003 din cauza crizei financiare. Proiectul de construcţie a 105 noi apartamente ANL în Ostroveni bate pasul pe loc pentru că nu se găsesc cumpărători pentru locuinţele ridicate în 2003.

Râmnicenii încă sunt afectaţi de criză, iar cumpărarea unei locuinţe a rămas la fel de dificilă ca şi anii trecuţi. Acest lucru este confirmat şi de lipsa de cumpărători pentru cele 100 de apartamente ANL construite în 2003. Aceste locuinţe au fost scoase la vânzare anul trecut în luna iunie , iar până în prezent decât nouă apartamente au fost cumpărate. „Condiţia impusă de Ministerul Dezvoltării a fost să vindem primele locuinţe construite în regim ANL pentru a putea primii fonduri pentru încă 105 apartamente pe care le avem în proiect. Din păcate chiriaşii nu au resursele necesare pentru a cumpăra acestre apartamente", explică Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea. El mai spune că preţul pentru un metru pătrat construit este de maxim 400 de euro, şi în fucţie de suprafaţă valoarea acestor apartamente poate varia între 25 şi 40.000 de euro.


Chiriaşii ar vrea, dar nu au bani


Registrele primăriei arată însă că râmnicenii sunt interesaţi de cumpărarea acestor apartamente. Peste 70 de cereri au fost depuse, dar continuarea procedurilor depinde doar de disponibilitatea financiară a cumpărătorilor. Laurenţiu Nicolae este unul din locatarii ce spune că a depus o cerere de cumpărare la primărie, dar afirmă că încă mai aşteaptă ca banca să îi aprobe creditul. „Aceste apartamente sunt foarte bune, însă există problema că nu dispunem de bani pentru a le cumpăra. Nu am intrat chiriaşi aici pentru că am fost prea bogaţi, asta trebuie să se ştie. Acum aştept răspunsul băncii dacă mă poate împrumuta cu suma necesară", ne explică omul. Pe de altă parte primăria susţine că, anul acesta, vor fi date în folosinţă alte 44 de noi locuinţe în sistem ANL. „Până în prezent, pentru acestea au fost depuse 500 de cereri, acest lucru demonstrează necesitatea construirii unor noi apartamente pentru tineri", afirmă primarul Rădulescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite