Râmnicu Vâlcea: Procesul lui Dobrişan, amânat până la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Dobrişan rămâne în arest
Dorin Dobrişan rămâne în arest

Fostul şef al CEC Vâlcea dar şi omul de afaceri Ovidiu Ciorgescu sunt acuzaţi de acte de corpuţie. Magistraţii de la Vâlcea au mai decis ca cererea de eliberare din arestul preventiv a celor doi să fie discutată pe 8 decembrie. Între timp, procurorii DNA continuă o anchetă ce se va ramifica.

Dorin Dobrişan, fostul director al CEC Vâlcea şi Ovidiu Ciorgescu, patronul firmei Electovâlcea au avut primul termen de judecată pe fond ieri, la tribunalul Vâlcea. Acuzaţi de către procurorii DNA de acte de corupţie, fals în înscrisuri şi spălare de bani, cei doi au obţinut astăzi doar o amânare a judecării pe fond a cazului lor. Instanţa de judecată a Tribunalului Vâlcea a decis emiterea unui nou termen pentru 12 ianuarie, când şi avocaţii celor doi inculpaţi vor fi pregătiţi a-şi susţine clienţii. Şedinţa de ieri dimineaţă a fost una foarte rapidă, Dobrişan şi Ciogescu poposind în sala de judecată doar pentru câteva minute, timp în care le-a fost comunicată data următoarei înfăţişări dar şi data la care le va fi luată în discuţie cererea de eliberare din arest preventiv. Instanţa a fixat data de 8 decembrie pentru judecarea cererii. Până atunci, Dobrişan şi Ciogescu vor rămâne în spatele gratiilor.


Sechestru asigurator prelungit


Judecătorii au decis ca sechestrul asigurator asupra bunurilor celor doi inculpaţi să fie menţinut, dat fiind că prejudiciul despre care se vorbeşte este de trei milioane de lei noi. Cele trei maşini de lux ale fostului director al CEC Vâlcea sunt printre bunurile puse sub sechestru de oamenii legii, autoturisme despre care procurorii spun că au fost primite de către Dobrişan ca mită pentru aprobarea unor credite către firma ElectroVâlcea, a omului de afaceri Ciogescu, acum coleg de celulă cu Dobrişan. Potrivit surselor oficiale din cadrul DNA, ancheta în cazul celor doi nu este finalizată. În cauză, procururii de la DNA Piteşti au dispus disjungerea şi continuarea cercetărilor într-un dosar separat pentru alte infracţiuni de corupţie. Anchetatorii au la dispoziţie 20 de martori, iar alte patru persoane sunt inclupate în acest caz.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite