Râmnicu Vâlcea: Prinţese, vampiri şi fantome au bântuit biblioteca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Prinţese, vampiri şi fantome au bântuit biblioteca
Râmnicu Vâlcea: Prinţese, vampiri şi fantome au bântuit biblioteca

    De Halloween, puştii au împrumutat costumele actorilor, devenind „fantome prietenoase”.

Tradiţia americană prinde de minune printre elevii vâlceni. Adolescenţii de la două licee au sărbătorit cu expoziţii de dovleci, scenete şi costume care mai de care.  Elevii de la Liceul Antim Ivireanul şi cei de la Grupul Şcolar Ferdinand I au sărbătorit ieri Halloween-ul la Biblioteca Judeţeană. Costumaţi în fantome sau vampiri ori prinţese sau trubaduri, puştanii au bântuit holurile bibliotecii animând atmosfera şi „înspăimântând” vizitatorii. „Avem şi o expoziţie de dovleci sculptaţi. I-am făcut noi aseară şi în dimineaţa aceasta”, se laudă, Andrea Mateescu, de la Liceul Antim Ivireanul, o veritabilă Cat Woman. Nici costumele nu au fost unele obişnuite. O parte din  hainele şi măştile purtate de către unii dintre copii au fost împrumutate de la actorii teatrului Ariel, ne spun organizatorii manifestării, justificând astfel originalitatea personajelor întruchipate de cei mici. Costumaţiile inedite le-au fost  puse în valoare de o paradă specială pe muzică de Halloween, în care fiecare personaj a încercat să înspăimânte cel mai mult. 

Dovelci sculpaţi şi măşti fanteziste


 Pe lângă rolurile interpretate de puşti şi costumele îmbrăcate de aceştia, elevii au prezentat şi o expoziţie de dovleci sculptaţi dar şi măşti care mai de care mai fanteziste ori mai înspăimântătoare.

image

Expoziţia de dovleci

 „Am lucrat câteva zile pentru măştile acestea. Ne-am folosit fantezia şi imaginaţia, iar eu cred că au ieşit foarte frumoase şi interesante”, ne explică Ionela Prunea, o „fantomă prietenoasă”, aşa cum ne asigură că este. Petrecerea elevilor de la cele două şcoli din Râmnicu Vâlcea a continuat cu dansuri şi cu o scenetă în care personajele de poveste devin furioase pentru că cei mici nu le mai citesc din cărţi.

image

Petrecere de halloween

  Organizatorii spun că, în total, la bibliotecă au participat la petrecerea de halloween peste 120 de copii, sala de spectacole a acestei instituţii fiind arhiplină. Nu au lipsit fotografiile de grup şi cele cu personajele preferate din poveşti: Albă ca Zăpada, Cenuşăreasa ori Crăiasa Zăpezii. „Astfel de manifestări or să mai fie organizate pentru că, aşa cum aţi văzut cei mici s-au distrat foarte tare şi a fost şi un lucru educativ pentru ei. Au învăţat cântece, dansuri şi poveşti noi”, ne spune Carmen Spiegel, din partea Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul.

image

Expoziţie de dovleci


CASETĂ

  Potrivit wikipedia.org, Halloween este o sărbătoare de origine celtică în care copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?). În alte ţări Halloween este serbat prin parade şi carnavaluri.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite