Râmnicu Vâlcea: Primul Job Club din oraş s-a deschis la Bibliotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Bibliotecă cei care îşi caută un loc de muncă se pot informa despre cum îşi pot mări şansele la angajare. Prima iniţiativă de acest gen dinRâmnic a debutat astăzi. Elevii din anii terminali au fost printre cei mai interesaţi de căutarea job-urilor.

În această dimineaţă, la sala de Conferinţe a Bibbliotecii Judeţene Antim Ivireanul a avut loc prima sesiune a Job Club-ului din Râmnicu Vâlcea. În organizarea Centrului Europe Direct, Job Clublul este prima manifestare de acest gen din Vâlcea ce vine în sprijinul celor care îşi caută un loc de muncă. Elevii din anii terminali de liceu au fost printre cei mai interesaţi de iniţiativă, ei participând în număr mare la Job Club-ul de la bibliotecă. „E important să ştim cum trebuie făcut un CV, cum să mergem la un interviu de angajare sau cum să ne facem remarcaţi în faţa angajatorului. De aceea am venit aici, pentru că de obicei informaţiile de genul acesta sunt împrăştiate, nu le găseşti niciodată în acelaşi loc", spune Alina Popa, elevă de clasa a XII -a şi aspirantă la un job în această vară.


Două sesiuni de informare


Evenimentul va fi împărţit în două sesiuni, spun organizatorii, pentru a eficientiza munca celor care se ocupă de persoanele venite la Job Club. „Prima sesiune începe luna aceasta şi se termină în aprilie, urmând ca în periada septembrie - decembrie să mai organizăm încă o sesiune. Întâlnire pe care le organizăm au un scop precis, aceea de a-i învăţa pe oameni, nu neapărat şomeri cum să îşi pună în valoare calităţile pentru a-şi găsi un loc de muncă potrivit pregătirii lor", susţine Dana Rădulescu, unul din coordonatorii Job Clubului. Potrivit ei, doritorii, indiferent de vârstă sau pregătire au la dispoziţie resursele bibliotecii dar şi trainerii Centrului Europe Direct pentru a învăţa cum se face un CV, o scrisoare de intenţie şi cum să se pregătească pentru un interviu cu un angajator dur. „Ideea ne-a venit anul trecut, când, la o intâlnire cu studenţii unei universităţi din Vâlcea, am constatat că tinerii nu au un loc sigur de unde să se informeze despre modalităţile de a reuşi la un interviu de angajare.

Înscrierile se pot face la numărul de telefon 0350 424 540.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite