Râmnicu Vâlcea: A treia victimă a lui Ciogescu: Primarul Petre Popescu, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petre Popescu va fi judecat pentru luare de mită şi fals în înscrisuri. Ciogescu se află la al treilea dosar de corupţie. Omul de afaceri a mai tras după el pe fostul Procuror Şef Teodor Trancă şi pe Traian Dobrişan, fostul director CEC Vâlcea.

Procurorii DNA Piteşti l-au trimis în judecată pe Petre Popescu, primarul comunei Boişoara sub acuzaţii de luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el, în acelaşi dosar va fi judecat şi Ovidiu Ciogescu, administratorul Electrovâlcea.


Potrivit oamenilor legii, în perioada anilor 2006 - 2010, inculpatul Popescu Petre, în calitate de primar al comunei Boişoara, judeţul Vâlcea, a atribuit şi încheiat cu două societăţi comerciale (SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea şi SC MARVELOV SRL) controlate de inculpatul Ciogescu Ovidiu Eugen mai multe contracte de achiziţie publică (de furnizare de produse şi de lucrări), în valoare totală de 4.887.872,87 lei, echivalentul a aproximativ 1.289.676 euro, cu încălcarea normelor ce reglementează achiziţiile publice. Unul dintre aceste contracte este în curs de execuţie (o lucrare de canalizare). Lucrările de construcţie a imobilului au fost executate de firma SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea.


În schimb, în cursul anului 2008, Ciogescu Ovidiu Eugen i-a construit lui Popescu Petre o casă cu două nivele în comuna Boişoara în valoare de 392.664 lei (materiale şi manoperă) şi i-a dat un aparat electrocasnic în valoare de 1.079,90 lei.Dosarul lor se va judeca de Tribunalul Vâlcea. Ciogescu se află deja la al treilea dosar penal în cazuri de corupţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite