Râmnicu Vâlcea: Petre Popescu, primarul din Boişoara, reţinut de DNA pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul Ciogescu-Dobrişan se ramifică. Un primar din Vâlcea şi-a făcut casa pe banii lui Ciogescu în schimbul atribuirii unor lucrări publice firmei Electrovâlcea. Acum primarul Petre Popescu este reţinut de către Direcţia Naţională Anticorupţie, urmând ca mâine să fie prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de POPESCU PETRE, primarul comunei Boişoara, judeţul Vâlcea, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2007-2010, inculpatul Popescu Petre, în calitate de primar al comunei Boişoara, judeţul Vâlcea, a primit cu titlu de mită de la învinuitul Ciogescu Ovidiu Eugen, administrator al SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea, lucrări de construcţie în valoare de 168.428,58 lei (materiale şi manoperă necesare executării unui imobil cu două nivele pe un teren care aparţinea edilului) precum şi o combină frigorifică, în schimbul atribuirii unor contracte de achiziţie publică şi al efectuării plăţilor aferente execuţiei acestor contracte.

Lucrările publice, vacă de muls pentru Ciogescu

Contractele de achiziţie publică, în valoare totală de 4.887.872,87 lei (constând în furnizare de produse şi lucrări) au fost atribuite unui număr de două societăţi comerciale controlate de învinuitul Ciogescu Ovidiu Eugen - SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea şi SC MARVELOV SRL Rm. Vâlcea - fiind probe şi indicii că aceste contracte au fost atribuite cu încălcarea normelor ce reglementează achiziţiile publice. Unul dintre aceste contracte este în curs de execuţie (o lucrare de canalizare). Lucrările de construcţie a imobilului au fost executate de firma SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite