Râmnicu Vâlcea: Primarul din Boişoara, arestat pentru 29 de zile pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful administraţiei locale din Boişoara,  Petre Popescu, a primit de la administratorul de la ELECTROVÂLCEA lucrări de construcţie de 168.428 leiPrimarul a oferit două contracte de achiziţii publice, plătind în avans societăţii administrate de Ovidiu Ciogescu, arestat într-o altă cauză

Azi, primarul localităţii Boişoara, Petre Popescu, a fost prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Magistraţii au decis arestarea acestuia preventivă pentru o perioadă de 29 zile. Edilul a fost reţinut ieri prin ordonanţă de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti. Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a spus: „Între anii 2007-2010, primarul Petre Popescu a primit cu titlu de mită de la Ovidiu Eugen Ciogescu, administratorul SC ELECTROVÂLCEA SA, lucrări de construcţie de 168.428 lei, constând în materiale şi manoperă pentru executarea unui imobil cu două nivele pe un teren aparţinând primarului, precum şi o combină frigorifică. Pentru avatajele primite, edilul a atrIbuit două contracte de achiziţii publice, de 4.887.872 lei, constând în furnizare de produse şi lucrări la două societăţi controlate de Ciogescu". Casa edilului a fost construită de muncitorii de la ELECTROVÂLCEA.


Lucrări publice făcute la „negru"


Contractele au fost atribuite cu încălcarea normelor privind achiziţiile publice, iar din exces de zel, la unul dintre ele, cel de executarea a canalizării în comuna Boişoara, deşi lucrarea este încă în execuţie, primarul a achitat-o în avans. Pe lângă ELECTROVÂLCEA, cea de a doua firmă căreia i-au fost atribuite lucrările, Marvelov SRL, fiind sub controlul tot al lui Ciogescu, acesta a semnat un contract cu primarul Petre Popescu, contract care nu se regăseşte în evidenţa contabilă a societăţii Mervelov, neexistând situaţii de lucrări, facturi, chitanţe de plată.



Ovidu Eugen Ciogescu a fost arestat la 2 septembrie 2010 împreună cu Dorin Dobrişan, directorul sucursalei CEC Bank Râmnicu Vâlcea. În perioada februarie 2006-noiembrie 2008, Dobrişan a semnat contracte de lucrări cu firma lui Ciogescu atribuite în condiţii nelegale în sumă de 1 milioan de lei. ELECTROVÂLCEA a beneficiat de un credit de 5.500.000 cu încălcarea normelor bancare. Dobrişan a primit de la Ciogescu patru autoturisme de lux de 202.000 euro.


„Între anii 2007-2010, primarul Petre Popescu a primit mită de la Ovidiu Eugen Ciogescu, administratorul SC ELECTROVÂLCEA SA, lucrări de construcţie de 168.428 lei", Livia Săplăcan, purtător de cuvânt DNA

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite