Râmnicu Vâlcea: 100.000 de lei pentru festivaluri şi tabere artistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o singură lună, un sfert din bugetul pentru cultură va fi spart pe câteva evenimente luna viitoare. Plăţile au fost deja aprobate, iar grosul banilor va merge la Uniunea Artiştilor Plastici- filiala Vâlcea dar şi la Teatru Ariel pentru oganizarea unui festival.

S-au aprobat plăţi în valoare de peste 100.000 de lei din bugetul de cultură şi recreere pentru evenimentele de luna viitoare. Plăţile se ridică la un sfert din totalul bugetului pentru anul acesta. Potrivit documentulului aprobat de către aleşii locali cea mai mare sumă va pleca spre Uniunea Artiştilor Plastici - filiala Vâlcea ce a început deja să organizeze Tabăra de Sculptură în Piatră. Situată la vila lui Ceauşescu din Bujoreni, tabăra înghite 41.760 de lei + TVA. Iniţiatorii promit în schimbul acestei finanţări generoase realizarea unor lucrări din piatră ce vor decora sensurile giratorii din oraş. Sume consistente vor merge şi către Teatrul Ariel. Potrivit primarului Rădulescu, instituţia de cultură va organiza un festival de teatru. „Va fi prima ediţie a festivalului naţional de teatru Dem Rădulescu. Vor avea loc vernisaje, spectacole şi proiecţii de filme, toate în perioada 21 - 24 iulie. Pentru acest eveniment s-a alocat un buget de 49.200 de lei", explică edilul-şef Romeo Rădulescu.


Busuioc în concert de 1600 de euro


Plăţi se vor face şi către Filarmonica Ion Dumitrescu, ce va organiza cu ocazia Zilelor Imnului un concert în care principalul invitat va fi tenorul Costel Busuioc. Pentru reprezentaţia ce va avea loc în amfiteatrul de la Anton Pann, filarmonica va primii 1600 de euro + TVA.

Junioarele de la Oltchim, prime de 500 de lei


Sume mai puţin consistente vor primii jucătoarele junioare de la echipa de baschet a Clubului Sportiv Şcolar Oltchim. S-au alocat doar 6500 de lei pentru primele tinerelor sportive, fiecare primind câte 500 de lei. Primăria s-a decis să le premieze pentru că au obţinut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Baschet Junioare I.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite