Râmnicu Vâlcea: Funcţionarii din Primărie şi Finanţe "sparg" greva. La Consiliul Judeţean "pixul jos" toată ziua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii publici din administraţia publică locală s-au divizat. În timp ce unii au decis să oprească activitatea toată ziua, alţii şi-au văzut de treabă, neţinând cont de grevă.

CITEŞTE ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

Măsurile sindicale anunţate pentru această dimineaţă au cuprins şi o parte din instituţiile din Râmnicu Vâlcea.  Funcţionarii publici, divizaţi în mai multe sindicate nu au răspuns însă în totalitate la apelurile liderilor de la nivel central. La primăria din Râmnicu Vâlcea se lucra de zor, funcţionarii neţinând cont de protestele declanşate de colegii lor din alte instituţii. "La noi se lucrează azi toată ziua. Nu suntem în grevă", ne spune ofiţerul de serviciu de la intrarea din Primărie. Aceeaşi situaţie şi la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, unde funcţionarii de la ghişeu îi aşteaptă azi pe râmniceni în program normal.

În grevă pe parcursul întregii zile se află angajaţii Consiliului Judeţean Vâlcea, iar la sediul instituţiei nu se mai înregistrează nici un document. "Astăzi funcţionarii au pus pixul jos într-o grevă de solidaritate pentru a atrage atenţia asupra faptului că micşorările salariale o sa ne ducă în sapă de lemn. Oamenii vin la serviciu, dar nu lucrează, aşa spune legislaţia", explică Ion Cherăscu, preşedintele Sindicatului din Administraţie- Consiliul Judeţean Vâlcea. El spune că, pentru un funcţionar public debutant, un salariu de 600 de lei diminuat cu 20% va ajunge la 480 de lei, o sumă derizorie cu care nu se poate trăi timp de o lună.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite