Râmnicu Vâlcea: Soluţie: Primăria ia bani de la Ministerul Finanţelor pentru datoriile la CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea are o restanţă de 6,5 milioane de lei la CET Govora, reprezentănd subvenţii neplătite. Soluţia edililor este un împrumut luat de la Ministerul Finanţelor Publice cu o dobândă sub cea a pieţei. Creditul va fi restituit în cinci ani.

Datoriile primăriei din Râmnicu Vâlcea către CET Govora au ajuns azi la un total de 7,57 de milioane de lei, din care 6,5 milioane reprezintă contravaloarea subvenţiilor neachitate de primărie până la 31 decembrie 2009. Soluţia găsită de către edili este un împrumut ce va fi contractat de la Ministerul Finanţelor Publice cu o dobândă de 6,25%, ce va fi restituit în cinci ani. Municipalitatea beneficiază şi de un an de graţie în rambursarea împrumutului. „Cele 6,5 milioane de lei reprezintă subvenţiile pe care primăria trebuia să le acopere până la 31 decembrie 2009 pentru populaţie. La această sumă s-a mai adăugat încă un milion de anul acesta. Împrumutul de la Minister ne-ar permite să achităm datoriile de anul trecut", explică Alexandru Ghibirdic, şeful direcţiei Economice din cadrul Primăriei Râmnicului. El mai spune că împrumutul va trebui aprobat în şedinţa de Consiliu Local de mâine, iar documentele vor fi trimise în scurt timp la Bucureşti pentru aprobare.


CET are de încasat milioane de euro


CET Govora este singurul furnizor de agent termic atât pentru râmniceni cât şi pentru societăţile de pe platforma industrială a oraşului. Firma, are de încasat datorii de aproximativ 25 de milioane de euro atât de la Primăria Râmnicului, care a găsit o soluţie de rambursare, cât şi de la USG  sau Oltchim cărora le furnizează agent termic dar şi abur la presiune mare necesar în procesul de producţie. Mai mult, săptămâna trecută conducerea CET ameninţa cu debranşarea de la căldură a zece asociaţii de proprietari, pe care însă le-a păsuit cu încă o lună după o întâlnire cu reprezentanţii acestora. În schimb, CET a început procedurile de achiziţionare a carierei de cărbune de la Alunu, principalul furnizor de combustibil pentru cazanele centralei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite