Râmnicu Vâlcea: Primăria respinge încercarea Urban de a-şi relua contractul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii Locali au respins plângerea prealabilă formulată de firma de colectare a deşeurilor Societatea de salubrizare se pregăteşte pentru o acţiune în instanţă. La rândul ei primăria din Râmnicu Vâlcea face o nouă licitaţie.

Plângerea prealabilă formulată de către Urban SA la decizia de reziliere a contractului de salubrizare în Râmnicu Vâlcea a fost respinsă de către consilierii locali. Şefii Urban cereau primăriei să renunţe la rezilierea contractului în virtutea faptului că hotărârea de consiliu local ce punea capăt contractului era ilegală. Ion Cârjan, directorul Urban Vâlcea mai adaugă că a cerut anularea hotărârii şi pentru că Urban şi-a îndeplinit toate clauzele contractuale, iar datoriile către primărie nu au fost calculate corect. „Noi avem de gând să promovăm o acţiune în instanţă la Curtea de Apel de la Piteşti pentru că hotărârea nu este legală. Nici redevenţa nu a fost calculată corect şi nu s-a luat în considerare faptul că o bună bucată de vreme noi nu am putut depozita la Feţeni şi a trebuit să suportăm cheltuieliele cu transportul în alte oraşe", mai spune directorul de la Urban Vâlcea.


Datorii de 6,9 milioane de lei


Primăria a respins pretenţiile Urban, iar acum se pregăteşte de o confruntare în instanţă cu firma condusă de cunoscutul om de afaceri Teodor Florescu. Pe de altă parte municipalitatea spune că în curând va avea loc o nouă licitaţie pentru delegarea acestui serviciu public. „Vom demara de urgenţă o nouă licitaţie. Un proces ar dura foarte mult, iar serviciul ar avea de suferit. Există o clauză semnată şi de către Urban care prevede că acest contract poate fi reziliat fără intervenţia instanţei dacă una din părţi nu îşi respectă obligaţiile", explică Eusebiu Veţeleanu, viceprimar al Râmnicului. Urban SA are de plătit către primărie 6,9 milioane de lei reprezentând redevenţa neîncasată în perioada 2008 - 2010.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite