Râmnicu Vâlcea: Primăria preia Grădiniţa bisericii „Toţi Sfinţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În curtea bisericii Toţi Sfinţii primăria va ridica o grădiniţă
În curtea bisericii Toţi Sfinţii primăria va ridica o grădiniţă

Edilii au de gând să învestească peste 3,3 milioane de lei în continuarea edificiului. Primăria preia practic doar fundaţiile pe care urmează să construiască cea mai nouă grădiniţă din Râmnic. Doi ani, parohia a încercat să o clădească doar din donaţii.

Astăzi consilierii locali municipali au aprobat contractul de concesiune încheiat între primăria Râmnicului şi parohia Bisercii Toţi Sfinţii din zona centrală. Reprezentanţii lăcaşului de cult şi-au dat astfel acordul ca pe fundaţiile ridicate cu banii parohiei, primăria să continue şi să finalizeze grădiniţia. Din 2008, de când clădirea de 100 de ani aflată în curtea Bisericii Toţi Sfinţii din Râmnicu Vâlcea a fost demolată, parohia a încercat să reclădească, din fonduri proprii acest imobil, în ideea de a continua tradiţia celei mai vechi grădiniţe din România. Edilii susţin că au încercat să ajute parohia încă din 2007 însă s-au lovit de refuzul înaltelor feţe bisericeşti. „Noi am promovat o hotârâre de consiliu local prin care se solicita concesionarea fostei clădiri şi a terenului de sub ea pentru a-i da destinaţia iniţială, aceea de grădiniţă. Am fost refuzaţi de Episcopia de atunci şi ni s-a spus că vor încerca să o construiască prin fonduri proprii. S-a emis o autorizaţie de construcţie, în 2009 s-au început primele lucrări dar totul a rămas la stadiul de fundaţie. Recent, cei de la parohie n-au contactat pentru a prelua această construcţie cu titlu de concesiune gratuită", spune Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea.


Concesiune pe 40 de ani


Edilul susţine că reprezentanţii parohiei Toţi Sfinţii au căzut de acord ca primăria să preia în concesiune pentru 40 de ani atât terenul cât şi fundaţiile clădirii. Este vorba de 2200 metri pătraţi aflaţi în curtea Bisericii Toţi Sfinţii. Potrivt proiectului, primăria ar trebui să investească cel puţin 3,3 milioane de lei pentru a ridica această grădiniţă ce va deservi locuitorii din zona centrală. „O nouă grădiniţă era absolut necesară în centru, mai ales că sunt sute de cereri în fiecare an şi cu greu facem faţă", mai spune primarul Rădulescu

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite