Râmnicu Vâlcea: Primăria plăteşte despăgubiri de 1,4 miloane de lei familiei Tudor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sentinţă judecătorească ameninţă să blocheze bugetul local dacă edilii nu achită banii. Primăria a ocupat abuziv un teren ce aparţinea cunoscutei familii de afacerişti în urmă cu şapte ani. O anchetă internă urmează să stabilească pe cei care au neglijat intrarea în legalitate.

De azi bugetul municipiului e mai sărac cu 1,4 milioane de lei noi. Banii, ce puteau fi investiţi în şcoli, grădiniţe ori parcuri vor intra în conturile private ale familiei Ion şi Maria Tudor, cunoscuţi prin afacerile pe care le derulează în judeţ. Motivul: o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă, emisă în 2007 ce admite că pe terenul respectivei familii din cartierul Petrişor, primăria din Râmnicu Vâlcea a lărgit strada Izvorului, fără a încheia cu proprietarii vreun act oficial. „La momentul respectiv, adică în 2003, a fost necesară o lărgire a străzii existente pentru introducerea utilităţilor şi crearea unor trotuare. Primarul de atunci s-a înţeles cu proprietarii ca ulterior să rezolve şi situaţia juridică. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum suntem obligaţi să plătim", spune Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea.


„Despăgubirea e exagerată"


Consilierul local Ion Matei este de părere că suma stabilită în instanţă este una mult prea mare pentru valoarea terenului. „E exagerat să plăteşti aproape 400 de euro pe metrul pătrat în cartierul Petrişor. Trebuia să se ceară o contraexpertiză", e de părere alesul local. Nicolae Mesea, consilier juridic la primărie spune că s-au cerut contraexpertize şi că autoritatea locală a epuizat toate căile de atac. „În acest moment noi trebuie să plătim altfel executorul ne va bloca conturile şi nu vom putea accesa nici măcar banii din finanţările europene", avertizează oficialul primăriei. Contactaţi de reporterul Adevărul reprezentanţii proprietarilor nu au fost de găsit. Totuşi, surse din rândul avocaţilor acestora spun că municipalitatea plăteşte acum pentru neglijenţa din 2003, iar banii sunt solicitaţi abia acum deoarece toate formele de apel au fost epuizate. Primarul Rădulescu promite că va forma o comisie care să îi descopere pe cei care se fac vinovaţi de gaura din buget.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite