Râmnicu Vâlcea: Primăria plăteşte 17 milioane de lei pentru „marea asfaltare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calea lui Traian, cea mai mare arteră a municipiului a intrat de azi în reabilitare totală. Utilajele şi zeci de muncitori se străduiesc să termine lucrarea la timp. Cu toate acestea circulaţia riscă să fie grav afectată de magnitudinea lucrărilor.

Utilajele firmei Delta ACM au început în această dimineaţă decopertarea asfaltului de pe Calea lui Traian. Lucrările au demarat din cartierul Nord, iar în acest moment se circulă cu restricţii de viteză. Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea afirmă că, pe Calea lui Traian lucrările se vor finaliza în cel mai scurt timp posibil. „Noi am vrea ca până la sfârşitul acestei luni să finalizăm întreaga lucrare. Au început asfaltări şi pe alte străzi, asfel încât să intrăm în iarnă cu majoritatea arterelor reparate. În acest moment însă Calea lui Traian este o prioritate", afirmă edilul-şef. În ultimul an, principala arteră a oraşului, ce traversează municipiul de la Nord la Sud pe o distanţă de patru kilometri, a suferit de pe urma nenumăratelor lucrări la sistemul de canalizare şi la introducerea reţelei NetCity. Timp de mai multe luni şoferii au fost nevoiţi să jongleze printre gropile lăsate în asfalt de lucrări. „Era şi timpul să se repare pentru că strada se transfomrase într-un coşmar", spune Marian Geantă, un conducător auto din Râmnic.


Primarul promite şi trotuare terminate


Edilul-şef al Râmnicului susţine că se va încerca finalizarea trotuarelor de pe Calea lui Traian tot în această lună. „Vom încerca să găsim o soluţie pentru trotuare. Nu le vom lăsa să intre în iarnă în stadiul în care sunt", afirmă primarul. Trotuarele de pe Calea lui Traian au fost decopertate în vară, însă municipalitatea a rămas fără fonduri pentru finalizarea lor. Între timp şoferii sunt sfătuiţi să evite lucrările de pe artera principală folosind ca rută strada Nicolae Titulescu pentru a ajunge în zona centrală. Pentru amenajarea totală a străzii Calea lui Traian se vor investi 17,3 milioane de lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite