Râmnicu Vâlcea: Primăria investeşte zece miliarde în zona Cina din Ostroveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona Cina din cartierul Ostroveni
Zona Cina din cartierul Ostroveni

Autorităţile se află la a doua reamenajare a spaţiului, în decurs de trei ani. Pe timp de criză municipalitatea gândit că ar fi bine să infrumuseţeze oraşul cu bani din bugetul local. La Cina primăria vrea chiar şi un teren de sport.

Consilierii locali au aprobat azi o finanţarea pentru un proiect de modernizare a zonei Cina din Ostroveni. Pe baza faptului că respectiva piaţetă nu este pusă în valoare de actuala configuraţie primăria a alocat din bugetul local aproximativ 10 miliarde de lei vechi pentru regândirea întregii zone. „Piaţeta are o slabă ofertă socială, iar spaţiul existent este slab organizat. Mai mult, se periclitează siguranţa cetăţenilor prin faptul că există pericol la traversarea intersecţiei", spune viceprimarul Romeo Rădulescu, cel care a prezentat azi raportul consilierilor locali. De menţionat este că, în urmă cu trei ani, aceeaşi zonă a fost reamenajată cu ocazia lărgirii pasajului Dacia. Atunci a fost construit un sens giratoriu, iar spaţiile pietonale au fost refăcute. Mai mult, primăria a construit în urmă cu doi ani şi un spaţiu de joacă.


Râmnicenii, mari iubitori de ecologie


Pentru a moderniza zona experţii primăriei propun schimbarea pavelelor existente cu unele ecologice, precum şi poziţionarea a 40 de stâlpi de iluminat, la fel de ecologici, aşa cum rezultă din raportul aprobat astăzi. Tot din zona eco este cauciucul reciclat ce va fi folosit pentru amenajarea unui teren de sport „versatil" ce ar putea găzdui mici întreceri sportive, în condiţiile în care o asemenea facilitate există la 200 de metri distanţă, peste calea ferată. Primăria mai are de gând să refacă gazonul, să retuşese coronamentul copacilor şi să reamplaseze cabinele telefonice. Cel mai mult vor avea de suferit chioşcarii din zonă, care se vor trezi luaţi pe sus în momentul în care lucrările vor începe. Surse din primărie afirmă că, cel mai devreme în primăvară va începe re-modernizarea zonei, în condiţiile în care astăzi s-a aprobat bugetul pentru acest lucru.

Mai multe în ediţia tipărită a Adevărului de Seară de azi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite