Râmnicu Vâlcea: Primăria dă undă verde la reabilitările termice individuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţadele blocurilor pot fi reabilitate de către proprietari şi fără bani de la stat. Intervenţiile la exterioarele imobilelor erau interzise până acum dacă blocul nu era înscris în programul naţional de reabilitare termică.

Râmnicenii îşi pot reabilita faţadele blocurilor în care locuiesc fără a mai fi nevoie să apeleze la Programul Naţional de Reabilitare termică. Primăria a primit până în prezent zeci de cereri prin care locatarii unor blocuri din municipiu doreau să îşi refacă faţadele pe propria cheltuială, însă acest lucru era interzis proprietarilor individuali sau ascociaţiilor de bloc. Ieri, aleşii locali au aprobat un set de reguli de urmat pentru cei care doresc să refacă faţadele blocurilor în care locuiesc. „Blocurile din Ramnicu Vâlcea au o vechime cuprinsă între 20 şi 50 de ani, iar la majoritatea nu s-a făîcit nici o intervenţie majoră la exterior. Practic ele arată foarte rău, faţadele fiind degradate.Faptul că au existat foarte multe cereri depuse la primărie în ultima perioadă legate de reabilitarea faţadelor pe cont propriu ne-a determinat să propunem consiliului local modificarea reglementărilor legate de aceste lucrări", explică Liliana Mihăilescu, şefa Direcţiei de Dezvoltare Urbană a Primăriei în raportul înaintat consilierilor locali.


Doar 83 de blocuri izolate


Primăria a stabilit că refacerea faţadelor se va face doar cu autorizaţie, iar culoarea în care acestea vor fi vopsite va fi reglementată tot de autoritatea locală. „Mi se pare o idee foarte bună, mai ales că multe din blocuri arată ca acum 30 de ani. Parcă s-ar mai schimba şi faţa oraşului dacă fiecare ar scoate câţiva lei din buzunar pentru aceste lucrări", spune Ionel Popa, unul din râmnicenii interesaţi de reabilitarea termică. Hotărârea primăriei permite efectuarea de lucrări la nivelul scării de bloc, dar certificatele de urbanism trebuie obşinute de asociaţiile de proprietari. În Râmnicu Vâlcea au fost costruite peste 660 de blocuri de locuinţe, iar izolate sunt doar 83 de imobile, majoritatea fiind cele care au beneficiat de mansardare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite