Râmnicu Vâlcea: Primăria a aprobat taxele şi impozitele pentru anul 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râmnicenii plătesc cel mai mult, în comparaţie cu contribuabilii din oraşe de aceeşi categorie. Gradul de colectare a ajuns însă la 90% la ghişeele trezoreriei locale. Singurul impozit ce nu a ajuns încă la limita maximă este cel pe locuinţe.

Aleşii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat ieri tabloul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2011. Râmnicenii vor avea de plătit de la anul cele mai mari contribuţii în comparaţie cu contribuabilii din oraşe de acelaşi rang. Consilierii locali au stabilit că, locuitorii din Râmnic trebuie să plătească taxe şi impozite la nivelul maximal stabilit de către codul fiscal pentru anul viitor asftfel încât încasările de la bugetul local să acopere mare parte din datoriile pe care administraţia locală le are de plătit. Singurul impozit care nu a ajuns încă la valoarea maximală pentru anul viitor este cel aplicat pe locuinţe persoanelor fizice, el fiind la minimul stipulat de către Codul Fiscal. Astfel, potrivit tabloului aprobat de către aleşii locali, pentru un apartament cu două camere, situat în zona A de impozitare, un contribuabil va trebui să plătească, de la anul, suma de 92,69 de lei. „Impozitatarea se calculează în funcţie de un coeficient de corecţie aferent zonei, de o valoare impozabilă şi de o cotă procentuală. Fiecare cetăţean îşi poate calcula impozitele folosind tabloul publicat pe site-ul primăriei", ne explică Alexandru Ghibirdic, şeful Direcţiei Economico-Financiare din cardul primăriei, departamentul ce se ocupă în fiecare an cu stabilirea şi calcularea impozitelor şi taxelor locale.


Râmnicenii, buni platnici


Tot şeful de la Financiarul primăriei spune că râmnicenii s-au dovedit de-a lungul anilor contribuabili conştiincioşi. „Anul acesta avem un grad de colectare a impozitelor şi taxelor locale de peste 90%. Aşa a fost mai mereu", spune Alexandru Ghibirdic. Potrivit proiectului de buget de anul acesta, în visteriile primăriei ar trebui să intre peste 100 de milioane de lei numai din colectarea taxelor şi impozitelor la nivel local această sumă menţinându-se şi în previziunea pentru anul viitor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite