Râmnicu Vâlcea: Primăria dată în judecată de Super Bingo Metropolis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii se judecă cu firma din Bistriţa pentru amenzile aplicate de poliţia locală. Societatea care organizează jocul a încasat amenzi de 8500 de lei pentru lipsa autorizaţiilor şi neplata taxelor pentru punctele de vânzare din oraş.

Edilii din Râmnicu Vâlcea se judecă la Bistriţa cu firma Phoenix Games, deţinătorul licenţei concursului Super Bingo Metropolis, pentru amenzi în valoare de 8500 de lei aplicate de către Poliţia Locală din Râmnic societăţii bistriţene. Potrivit reprezentanţilor primăriei, punctele în care se vând biletele de Bingo nu au autoizaţii şi nici nu plătesc taxe către buget. „Nu există nici o autorizaţie emisă de către municipalitate şi nici nu plătesc taxe pentru spaţiul pe care îl ocupă cu puntcele de vânzare. Nu există nici măcar o intenţie din parea lor de a depune o documentaţie de autorizare", explică Daniel Ionescu, purtător de cuvânt al primăriei. Aceeaşi sursă arată că Poliţia locală i-a amendat pe bistriţeni de 32 de ori, toate sancţiunile fiind mai apoi contestate.


„Putem distribui cartoane în orice zonă fără să fim taxaţi"


De cealaltă parte, firma se apără arătând că funcţionarea ei este reglementată de o lege specială şi că nicăieri în ţară nu plătesc taxe pentru tonete. „Există legea 246/2010 în care, la articolul 15 alineatul (6), litera i) se specifică foarte clar că nu trebuie să plătim taxe şi impozite locale deoarece avem un statut special şi contribuim direct la bugetul de stat. Potrivit acestui articol, putem să distribuim cartoane în orice zonă a României", explică Ioan Badea, directorul de marketing al Grupului Metropolis, din care face parte Pheonix Games. Cazul de la Râmnicu Vâlcea este unic în ţară, pentru că, până în prezent nici o altă primărie nu a solicitat firmei bistriţene taxe sau avize. Potrivit articolului de Lege menţionat de reprezentantul Metropolis „licenţa şi autorizaţia de organizare a jocurilor de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune permit operatorului economic care le-a obţinut să desfăşoare activitatea pe întregul teritoriu al Romaniei, fără a fi necesară obţinerea de autorizaţii, aprobări, taxe suplimentare, avize ori licenţe din partea autorităţilor locale".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite