Primăria Râmnicu-Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Rădulescu (PD-L) şi Emilian Frâncu (USL)
Romeo Rădulescu (PD-L) şi Emilian Frâncu (USL)

„Adevărul“ vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţie.

Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabile exprimate. Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene. Am evidenţiat, prin fotografii şi un scurt CV, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse.

Astăzi este rândul judeţului Vâlcea, unde cea mai importantă confruntare va fi cea pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, oraş cu o populaţie de 98.668 de locuitori şi un buget de 47 de milioane de euro. ;

Romeo Rădulescu (PD-L)

Inginer de profesie (39 de ani), este preşedinte al Organizaţiei PD-L Râmnicu Vâlcea. Fost viceprimar, în ultimul mandat al primarului Mircia Gutău, după arestarea acestuia din urmă, Romeo Rădulescu a câştigat alegerile locale anticipate din 2010. El a continuat proiectele, multe cu fonduri europene, ale fostului primar, a lucrat foarte mult la imaginea sa, implicându-se şi popularizând realizările echipei. A pornit însă un război împotriva fostului său coleg, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu.

Emilian Frâncu (USL)

Este inginer, are 56 de ani şi este preşedinte al Organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea. A fost, în 2000-2004, consilier judeţean, între 2004 şi 2008, deputat la Comisia pentru Cultură, iar din 2008 este senator. Deţine posturi de televiziune şi radio locale. A fost autorul a 51 de propuneri legislative, 11 au fost votate şi au devenit legi, precum Legea taximetriei, Lega farmaciei sau Legea mamelor. Institutele de analiză îl consideră în primii zece parlamentari la declaraţii politice, interpelări, prezenţă şi loialitate.

Eusebiu Veţeleanu (UNPR)

Este ziarist (44 ani), director de societate. A rămas un apropiat al ex-primarului Mircia Gutău. Pe când lucra la o televiziune locală l-a ajutat în campanie, motiv pentru care Veţeleanu a ajuns consilier local şi viceprimar. Relaţiile sale cu actualul primar, Romeo Rădulescu, s-au tensionat. Veţeleanu a fost nevoit să îşi dea demisia din PD-L, din funcţia de viceprimar şi a trecut, alături de mentorul său, Mircea Gutău, la UNPR. Veţeleanu îşi face campanie alături de fostul primar Gutău.

Ceilalţi candidați

- Ion Nicolae (Partidul Poporului-Dan Diaconescu), inginer, şomer (a lucrat la Inspectoratul de Stat în Construcţii), 52 de ani
- Dorina Manole (Partidul Alianţa Socialistă), inginer, funcţionar public la Primăria Râmnicului, 46 de ani
- Mircea Constantin Stoica (Partidul Forţa Civică), jurist, pensionar, 42 de ani
- Valentin Ionuţ Sanda (Partidul Prodemo), jurist, administrator la un Birou de Mediatori, 35 de ani
- Constantin Lucian Trandafirescu (Partidul Verde), economist, director comercial, preşedintele unui ONG, 31 de ani
- Florin Sergiu Bălan (Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale), inginer, 55 de ani
- Răzvan Tudorel Venţăr (Uniunea Populară Social Creştină), regizor tehnic, 27 de ani

Consiliul Judeţean Vâlcea

Ion Cîlea (USL)

Are 68 de ani şi este preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Ion Cîlea este membru al PSD Vâlcea. Doctor în ştiinţe agricole, a rămas fidel partidului în care s-a înscris din 1992, în prezent fiind preşedintele organizaţiei judeţene. A fost decorat de Ion Iliescu cu Ordinul Naţional Pentru Merit în gradul de cavaler, pentru competenţă şi spirit de iniţiativă.

Dorel Jurcan (PD-L)

În vârstă de 49 de ani, născut în judeţul Bihor, senator din 2008, Dorel Jurcan a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi în legislatura trecută. De profesie economist, senatorul a fost protagonistul unei întâmplări nefericite în această campanie electorală, fiind muşcat de un câine în timp îşi făcea cunoscut programul electoral.

Alţi candidați

- Ionuţ Alexandru Stan (Uniunea Populară Social Creştină), administrator
- Alin Trandafir (Partidul Poporului - Legea Cojocar), jurist, pensionar
- Bobiţă Mihai Tăbârcă (Partidul Forţa Civică), inginer
- Florinel Butnaru (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), inginer
- Petre Grigore (Uniunea Naţională pentru Progresul României), jurist
- Constantin Gh. Mateescu (Partidul Alianţa Socialistă), avocat
- Sorin Gherghinescu (Partidul Verde), dr. inginer, cercetător
- Gheorghe Manea (Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale), consilier juridic

Primăria Călimăneşti

- Ilie Amuzan (63 ani), absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din Bucureşti, student al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Wells, a lucrat la Electromontaj, a fost director la Primăria Râmnicu Vâlcea, iar din 2004 este primarul staţiunii Călimăneşti.
- Florinel Constantinescu (Partidul Democrat-Liberal), şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor  Vâlcea.
- Mircea Stănculescu (Uniunea Naţională pentru Progresul României), inginer, director de firmă privată, care a lucrat mai mulţi ani în Spania.

Primăria Brezoi

- Robert Adrian Schell (44 ani), (Uniunea Social-Liberală) este primarul oraşului Brezoi. A absolvit Facultatea de Geodezie din Bucureşti. A lucrat timp de şapte ani la Hidroconstrucţia Râmnicu Vâlcea, de numele său ca specialist în geodezie fiind legate construcţiile staţiei de apă din cartierul Valea lui Stan (Brezoi) şi a conductelor de aducţiune. A fost viceprimar al oraşului Brezoi între anii 2000-2008, iar după alegerile din  2008 a fost ales primar.
- Elena Coroţchi (Uniunea Naţională pentru Progresul României), fost primar al oraşului Brezoi.
- Gabriel Niţescu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu)
- Constantin Aurelian Ghivercea (Partidul România Mare).

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite