Râmnicu Vâlcea: Exclusiv Online: „Preoţii şi măicuţele trăiesc în lux și, mai nou, omoară oameni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maicuța Iustina a accidentat mortal o fetiță
Maicuța Iustina a accidentat mortal o fetiță

Accidentul petrecut săptămâna trecută în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea în care o fetiţă de 12 ani a fost accidentată mortal de o măicuţă de la mănăstirea Hurezi a strârnit un val de reacţii pe forumul adevărul.ro. Sute de cititori s-au arătat indignaţi de faptul că micuţa a fost ucisă de o faţă bisericească.

Sute de cititori au comentat pe forumul Adevărul.ro faptul că măicuţa Iustina de la mănăstirea Hurezi a accidentat mortal o fetiţă şi s-au arătat consternaţi că tot mai mulţi slujitori ai domnului sunt văzuţi în maşini de lux cu sute de cai putere sfidând astfel prin opulenţa lor enoriaşii. „Preoţii şi măicuţele de la diferite mănăstiri din Vâlcea au numai maşini luxoase gen Mercedes sau BMW şi trăiesc într-un lux exorbitant şi ascuns. Nu le pasă de enoriaşi şi mai nou sunt şi criminali. Au distrus două familii", spune Marius, un cititor al Adevărului.

„Purtatul straielor bisericeşti nu e o modă"

Maşini super, lăcaşuri super, restul ştiţi şi dumneavoastră şi CNSAS. Şi-au cam uitat rolul misionar de demult. Domnii securişti sunt tot pe acolo. I-aş trimite la lopată, iar pe măicuţe le-aş pune la penitenţă. Ca să ştie că purtatul straielor nu e o modă şi nici şic. Că implică responsabilitate şi nu iresponsabilitate", ne scrie unul din cititorii site-ului adevărul.ro. Măicuţa Iustina era la volanul unei autoutilitare Mercedes atunci când a produs accidentul din centrul municipiului.

„Mănăstirile nu dispun de fonduri pentru salariile şoferilor"

Dorina, o maică ce a fost colegă de mănăstire cu Iustina spune că se generalizează atunci când se discută despre defectele clerului. „Este adevărat că tragicul accident a șocat o țară întreagă. Dar, de la ceea ce s-a întâmplat, până la a înfiera toată Biserica și toți slujitorii ei, este cale lungă. Sunt măicuță și o cunosc foarte bine pe inculpată. Mai precis am fost colege de mănăstire vreo 6 ani. Eu nu mai sunt acum la Hurezi, lucrez într-o instituție și sunt foarte mulţumită de ceea ce fac. Nu mi-am schimbat haina monahală. Dar asta nu are importanță. Sunteţi foarte prost informaţi în ceea ce privește mersul vieții monahale. Multă lume și-a exprimat părerea în legătură cu maicile-șoferițe, respectiv călugări. De ce salariu are nevoie un om ca să se întrețină? Credeți că mănăstirile dispun de fonduri atât de mari ca să plătească salarii pentru șoferi,sau diferiți meseriași de care are nevoie o instituție ca să-și desfășoare activitatea? Vorbiți din invidie,din răutate,din neștiință. Este adevărat că maica Iustina nu trebuia să conducă o dubiță. Dar,tot atât de adevărat este că nu aveți dreptul să generalizați", spune Dorina

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite