Râmnicu Vâlcea: Prăjituri de Crăciun din toată Europa, vândute în scopuri umanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii, mândri de prăjiturile preparate de ei
Voluntarii, mândri de prăjiturile preparate de ei

Cel mai inedit concurs al Festivalului Crăciun European a avut loc la Biblioteca Judeţeană. 25 de specialităţi de Crăciun din tot atâtea ţări au fost preparate de voluntarii Centrului Europe Direct. Banii strânşi din vânzarea acestora vor fi donaţi pentru doi copii cu probleme de sănătate.

Tinerii voluntari ai centrului Europe Direct au pregătit ieri 26 de prăjituri speciale de Crăciun, din tot atâtea ţări pentru a marca cea mai „delicioasă" parte a Festivalului Crăciun European, ce a debutat luni la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanu. Concurenţii şi-au dat toată silinţa pentru ca preparatele lor să fie cele mai bune şi cele mai aspectuoase. Şi pentru ca prezentarea să fie cât mai interesantă, tinerii bucătari au asezonat-o cu câte o povestioară despre obiceiurile de Crăciun din ţara respectivă. „Eu am făcut o tartă cu mere ce se prepară în ajunul Crăciunului în Germania. Oamenii de acolo au foarte multe obiceiuri de Crăciun şi mai ales foarte multe preparate culinare ce fac doar în seara de ajun", spune Alexandru Paranţucă, unul dintre voluntarii Centrului.


România reprezentată de copiii din Pietrari


Au defilat prin faţa spectatorilor prăjituri care mai de care mai aspectuoase şi mai delicioase. Plăcinte din Cehia, tarte şi torturi din Franţa şi Belgia, fursecuri din Ungaria, toate asezonate cu foarte multă bună dispoziţie. „Este al patrulea an când organizăm acest concurs, iar de fiecare dată este din ce în ce mai reuşit. Voluntarii noştri şi-au dat toată silinţa să facă aceste prăjituri, au căutat reţete pe internet şi într-un final au reuşit", spune Dana Rădulescu, coordonatorul Europe Direct. România a fost reprezentantă de un grup folcloric de elevi din comuna Pietrari, ce a adus preparatul specific Crăciunului românesc şi anume cozonacul. Elevii de la şcoala din Pietrari au avut şi un program de dansuri şi obiceiuri de sărbători, pe care le-au împărtăşit celor prezenţi. Prăjiturile aduse în concurs au fost licitate pentru ca banii stânşi să fie donaţi pentru doi copiii cu probleme medicale. „Este o contribuţie pe care noi dorim să o aducem în prag de sărbători", mai afirmă Dana Rădulescu.

Citeşte în ediţia tipărită a Adevărului de Seară câţi bani s-au adunat pentru cei doi copii cu probleme.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite