Râmnicu Vâlcea: Pompierul Sorin Albinaru îşi ajută semenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Pompierul Sorin Albinaru îşi ajută semenii
Râmnicu Vâlcea: Pompierul Sorin Albinaru îşi ajută semenii

        Sorin Albinaru spune că mulţumirile celor pe care îi scapă de necaz sunt răsplata muncii sale.

       Sergentul major Sorin Albinaru avea experienţă când s-a angajat, în 2007, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. „Am făcut armata aici şi într-un an am învăţartfoarte multe lucruri şi am participat la multe intervenţii. Aceste lucruri m-au ajutat să mă formez ca pompier ”, declară Sorin Albinaru. Tot el spune că a fi pompier e greu, dar şi frumos. „Sunt şi evenimente cu victime care te marghează. Chiar dacă nu cunoşti o persoană şi nu ajungi la timp să o salvezi din foc sau din apă, te afectează acest lucru şi nu ai cum să rămâi imun”, mărturiseşte pompierul. O intervenţie la care a participat în armată l-a marcat foarte mult. „Am intervenit la stingerea unui incendiu în localitatea Strejeşti din Olt. Din casa care ardea a ieşit o femeie cu părul în flăcări. Nu a murit, dar a rămas mutilată şi asta m-a marcat. De câte ori trec prin acea zonă îmi aduc aminte de ea”, povesteşte pompierul. Unul din incendiile de amploare la care a intervenit a fost în luna iulie a anului 2008. Atunci, mansardele care erau construite pe un bloc de pe strada  Regina Maria din Râmnicu Vâlcea au luat foc. Au ars în acel incendiu 17 mansarde şi 10 persoane au rămas fără locuinţe. „Mi-au rămas întipărite în minte aceste mansarde pentru că, a fost un incendiu de proporţii şi în ciuda intervenţiei noastre au ars foarte rău”, precizează Sorin Albinaru.    


   „Oamenii trebuie ajutaţi la incendii, inundaţii şi calamităţi naturale”


    Sorin Albinaru spune că meseia pe care o are îi aduce şi satifacţii. „Foarte mulţi oameni ne mulţumesc după ce îi ajutăm. De multe ori, suntem opriţi pe stradă de diferite persoane care îşi arată respectul faţă de ceea ce facem”, precizează angajatul ISU. În ultima perioadă Sorin Albinaru a participat la fenomenul de prăbuşire a Câmpului I de sonde de la Ocnele Mari. Împreună cu alţi colegi i-a ajutat pe oamenii afectaţi de saramură să îşi care bunurile din gospodării la adăpost. „Oamenii din Ocnele Mari nu vor să plece din zonă pentru că sunt legaţi de pământul de acolo. E greu să se despartă de zona respectivă după ce au locuit 30-50 de ani acolo. Consider că trebuie să îi înţelegem şi pe ei”, susţine pompierul. Dacă nu s-ar fi făcut pomier ar fi ales meseria de preot pentru că, îi place să conducă oamenii. „Şi meseria de pompier mă ajută să urc pe o treaptă ierarhică”, spune Sorin Albinaru. Celor care vor să devină pompieri le recomandă să aleagă această meserie pentru că îşi ajută aproapele, deşi e cu riscul vieţii. „Oamenii trebuie ajutaţi la incendii, inundaţii şi calamităţi naturale”, precizează pompierul. Pe oameni îi îndeamnă să fie mai aproape de Dumnezeu pentru că îi face mai buni.

ce-i place
 Fotbalul şi e pasionat de călătoriile la munte. Îi place să ajute oamenii indiferent de rasă, sex sau etnie.

ce nu-i place
 Infatuarea, minciuna, să furi ideile altora şi să spui că sunt ale tale. Nu îi plac persoanele necredincioase.


Întrebări şi răspunsuri

Sunt momente în care regreţi că te-ai făcut pompier?
S.A.: Da unul singur. De multe ori îmi e greu pentru că din cauza intervenţiilor ajung să îmi văd familia odată la două, trei zile.


De când eşti pompier te simţi împlinit?
S.A.: Da sunt împlinit din punct de vedere sufletesc şi îmi dă satisfacţie când îi ajut pe oameni. Dacă e să o luăm după bani nu eşti împlinit pentru că salariul nu e cine ştie ce.

profil


NĂSCUT – 30 septembrie 1979, Râmnicu Vâlcea.
STUDII - Universitatea Bogdan Vodă din Cluj, specializarea management.
FAMILIE – Căsătorit.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite