Râmnicu Vâlcea: Poliţistul „iluzionist” cercetat pentru luare de mită,clasat medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subofiţerul a fost trimis azi în judecată, în stare de libertate, el primind însă interdicţia să părăsească ţara. Agentul de poliţie a promis că va face să dispară câteva dosare, el pretinzând şi primind de la cei cercetaţi 150 de euro şi 400 de lei.

Dosarul agentul de poliţie Constantin Mitrache (42 ani), fost subofiţer la Biroul de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea a ajuns azi în instanţă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea finalizând rechizitoriu şi propunând cercetarea subofiţerului pentru trei infracţiuni de luate de mită, fals şi uz de fals. În luna iunie a.c., Mitrache a primit, în două rânduri, câte 200 lei fiecare, de la fiul unei persoane vătămate, ca să rezove favorabil două cauze penale de vătămare corporală. În aceaşi lună, subofiţerul a chemat, cu citaţie, un june la audieri, la poliţie, care era plecat în străinătate. Mamei tânărului i-a spus că situaţia fiului este gravă, poliţistul pretinzându-i femeii şi primid 150 de euro. După primirea banilor a specificat că „dosarul va dispărea".

Clasat medical de Comisia din MAI


Poliţistul a fost reţinut pe 4 august pentru 24 de ore, dar măsura procurorilor de arestare pentru 24 de ore a fost respinsă de Tribunalul Vâlcea. Subofiţerului i s-a interzis să părăsească oraşul, iar ulterior instanţa a hotărât să-l oblige pe subofiţer să nu părăsească ţara până la 2 octombrie. Chestorul Ion Stoica, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, a spus: „În urmă cu o lună şi ceva, Mitrache a fost pus la dispoziţia inspectoratului, nemaiavând atribuţiuni de serviciu. Pe 8 septembrie, Comisia de Cercetare şi Expertiză din minister a dispus clasarea medicală a subofiţerului ca urmare a unor grave afecţiuni de care suferă. Cazul a fost prelucrat cu toţi poliţiştii din inspectorat".


Comisia de Cercetare şi Expertiză din minister a dispus clasarea medicală a subofiţerul ca urmare a unor grave afecţiuni de care suferă", şeful IPJ Vâlcea, chestorul Ion Stoica

Şase poliţişti au primit sancţiuni disciplinare


Din totalul poliţiştilor Inspectoratul Judeţan de Poliţie Vâlcea, şase ofiţeri şi subofiţeri au primit de la începutul anului şi până azi, diverse sancţiuni disciplinare începând cu mustrare, amânare în grad sau diminuare de salariu. Pe lângă subofiţerul Mitrache, alţi doi poliţişti vâlceni, un ofiţer şi un subofiţer de la Serviciu Arme Explozibil şi Substanţe Antidrog sunt puşi la dispoziţia inspectoratului, ei fiind cercetaţi de DNA, dosarele ajungând în instanţă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite