Râmnicu Vâlcea: Poliţiştii care au câştigat procesul cu „Mielu” dau banii nevoiaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Grănişteanu, cel care a plătit 60.000 de lei, spune că Dumnezeu a făcut dreptate în acest caz. Fostul şef al Poliţiei Vâlcea, Adrian Cazan, procurorul şef al DIICOT şi alţi trei poliţişti au primit daune morale pentru calomniile adresate

Fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cms. şef Adrian Cazan, în prezent şef la Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă din Poliţia Vâlcea, Valentin Preoteasa, actualul procuror şef al DIICOT Vâlcea şi trei poliţişti vâlceni de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, ofiţerii Bogdan Stoica, Alexandru Frunză şi subofiţerul Cornel Crivăţ au primit fiecare 10.000 lei despăgubiri, printr-o sentinţă definitivă dată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Cei şase l-au dat în judecată pe Traian Grănişteanu, zis Mielul, pe motiv că i-a calomniat şi insultat în articole publicate într-un ziar local. Instanţa a reţinut că s-a scris despre Stoica şi Crivăţ „că strâng bani de la hackeri", că Adrian Cazan „a primit un Opel Vectra şi bani de un BMW", „că Frunză şi-a făcut nuntă cu bani de la hackeri", că la „procurorul Preoteasa care se ocupă de hackeri, s-au dat 15.000 (?)".


Dumnezeu a facut dreptate


În urma procesului care a durat din 2007 până în 2010, instanţa a hotârât că s-a prejudiciat imaginea celor şase reclamanţi. Cms şef. Adrian Cazan, ne-a spus: „Am vorbit şi cu colegii dar şi cu domnul procuror şi am hotărât ca o parte din aceşti bani primiţi recent ca daună morală în urma articolelor calomnioase din presă să-i dăm unor nevoiaşi. În joc a fost nu doar imaginea noastră ca oameni, dar şi imaginea unor instituţii. Nu poţi să vorbeşti de corupţi, fără să faci dovada afirmaţiilor". Contactat telefonic, Traian Grănişteanu, a spus: „Indiferent cine s-ar fi judecat cu aceste persoane nu ar fi câştigat. Dumnezeu a făcut însă dreptate!".



Singurul poces din ultimii trei ani


Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, scms. Emilian Muşulete, ne-a spus: „Acest proces a fost singurul pe rol din ultimii trei ani, prin care poliţiştii au dat în judecată pe cineva pentru că le-a fost prejudiciată imaginea. Aceasta nu este o practică frecventă a celor din instituţia Poliţiei. În legislaţia actuală procesele durează foarte mult, iar fiecare poliţist nu-şi poate câştiga drepturile decât în acţiuni făcute în nume propopriu".



Acest proces a fost singurul pe rol din ultimii trei ani, prin care poliţiştii au dat în judecată pe cineva", scms Emilian Muşulete.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite