Râmnicu Vâlcea: Podurile peste Olăneşti şi Big Brother primesc bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele trei proiecte incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbană au fost aprobate. Un contract de 22 de milioane de euro pentru trei proiecte de infrastructură este semnat azi de autorităţile locale din municipiu

Autorităţile locale din Râmnicu Vâlcea au reuşit să obţină finanţarea pentru trei proiecte importante de infrastructură în valoare totală 22 de milioane de euro. Potrivit oficialilor primăriei din Râmnicu Vâlcea, va primi finanţare din partea Uniunii Europene proiectul de construire a unei artere de legătură între strada Ştirbei Vodă şi strada Morilor, inclusiv podul peste râul Olăneşti, în valoare de peste cinci milioane de euro. Un alt proiect ce va primi fonduri nerambursabile în valoare de 13,5 milioane de euro este un alt pod peste râul Olăneşti în prelungirea străzii Carol I, necesar pentru fluidizarea traficului din zona centrală a oraşului. Tot azi a fost semnat şi contractul de finanţare pentru extinderea sistemului supraveghere cu dispecerat pe linia siguranţei publice în valoare de 3,5 milioane de euro.


Oraşul şantierelor


Contractele de finanţare odată semnate vor da undă verde unor noi tranşe de lucrări ce vor sufoca oraşul. Edilii din Râmnicu Vâlcea susţin însă că, cele două poduri pentru râul Olăneşti sunt singura soluţie pentru decongestinarea traficului din centrul oraşului. „Traficul greu cu destinaţia Băile Olăneşti va fi deviat pe strada Morilor pentru a nu mai ajunge ca toate tirurile şi camioanele să intre în centru. Podul din prelungirea străzii Carol I este necesar pentru a nu mai aglomera intersecţia din centru", explică Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea. El mai afirmă că sistemul de supraveghere video şi-a dat deja roadele, scăzând numărul infracţiunilor stradale în centrul oraşului. Din nefericire pentru edili, oficialii de la unitatea de evaluare a proiectelor nu au aprobat ideea autorităţilor de a construi o grădină suspendată peste râul Olăneşti. Semnarea contractelor de finanţare a avut loc azi la ora 13.00.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite