Râmnicu Vâlcea: Podul peste Olăneşti, supraevaluat de proiectanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii de la ADR au tăiat aproape 300.000 de euro din finanţarea iniţială. Artera de legătură între Ştirbei Vodă şi Strada Morilor, inclusiv podul peste râul Olăneşti se vor construi cu mai puţini bani.

Încă un proiect ce va fi finanţat cu fonduri europene a trecut prin ghilotina funcţionarilor de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (ADR SV) din Craiova. De data aceasta experţii olteni au tăiat din valorile de finanţare pentru unul din podurile peste râul Olăneşti din Râmnic şi artera de legătură între două străzi importante din municipiu. Potrivit unei adrese ajunse zilele trecute la primăria din Râmnicu Vâlcea, valoarea iniţială ce fusese propusă spre finanţare de 1,46 de milioane de euro ar trebui să scadă la 1,19 milioane de euro. Motivaţia celor de la Craiova arată că estimarea costurilor de operare efectuate de către proiectant nu a fost realistă, iar costurile unitare nu au fost suficient fundamentate. „Poate că nu ar mai trebui să lăsăm aceeaşi proiectanţi să participe la licitaţiile pentru alte proiecte importante. Nu este prima estimare greşită de până acum", s-a artătat recent nemulţumit consilierul local Ion Matei. Primarul spune însă că proiectul este încă la faza de evaluare şi este normal să existe unele ajustări de preţuri. „Proiectul merge mai departe, nu o să fie oprit ci o să se realizeze la costurile refăcute de către specialişti. Noile calcule au fost deja aprobate în consiuliul local", spune Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea.


Pod destinat traficului greu


Artera de legătură între străzile Ştirbei Vodă şi Morilor şi podul peste râul Olăneşti reprezintă, potrivit noului Plan Urbanistic General, una din soluţiile cheie pentru decongestionarea traficului în centrul oraşului. Potrivit proiectului, noua arteră ar trebui să preia circulaţia grea ce tranzitează zona centrală cu destinaţia staţiunea Olăneşti.

Proiect integrat


Proiectul podului de peste Olăneşti din zona străzii Ştirbei Vodă este unul integrat cu un alt plan de construire a unui al doilea pod, în prelungirea străzii Carol I. Edilii susţin că, în acest fel, circulaţia din centru se va decongestiona, iar traficul greu va fi mutat pe o altă rută. Banii pentru aceste proiecte ar trebui să sosească prin intermediul fondurilor europene structurale.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite