Râmnicu Vâlcea: Planul Urbanistic General, ignorat de cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Documentul, postat pe site-ul primăriei nu are nici un fel de feedback, cu toate că este foarte important. PUG-ul din Râmnicu Vâlcea prevede noi directii de dezvoltare ale oraşului şi proiecte de infrastructură urbană. Documentul se află în dezbatere încă o jumătate de lună.

Râmnicenii nu sunt interesaţi de reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) unul din cele mai importante documente ale oraşului. Potrivit lui Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei cetăţenii nu s-au aratătat interesaţi de soarta oraşului. „Chiar dacă se află în dezbatere publică din 28 ianuarie nu s-au înregistrat prea multe propuneri şi observaţii din partea cetăţenilor. Este vorba de o consultare preliminară privind reactualizarea acestui PUG , iar pentru lunile aprilie şi mai este programată consultarea publicului în mod unitar cu evaluarea de mediu", explică purtătorul de cuvânt al primăriei. Din păcate, pe site-ul primăriei, principalul forum în care cetăţenii şi-ar putea exprima opţinunile nu există deocamdată nici un comentariu la adresa PUG-ului. Primăria are nevoie de feedback-ul cetăţenilor pentru a se decide ce trebuie schimbat şi unde planurile municipalităţii se suprapun cu alte lucrări făcute în regie proprie de către râmniceni. Potrivit edilior, unul din cele mai importante elemente ale PUG-ului este adaptarea planurilor oraşului la noile proiecte de infrastructură ce au început să fie construite. De asemenea râmnicenii pot afla din schiţele noului PUG şi zonele ce vor fi expropriate, dar şi traseele noilor rute de circulaţie. Este primul PUG complet, realizat în ultimii cinci ani de către administraţia din Râmnic.


În iunie ar putea intra în vigoare


„ În urma dezbaterii publice, în PUG vor fi cuprinse prevederi pe termen mediu şi lung privind evoluţia în perspectivă a localităţii, direcţiile de dezvoltare funcţională, traseele coridoarelor de circulaţie, zonele de risc natural delimitate şi măsuri specifice pentru atenuarea riscurilor, principalele proiecte de dezvoltare şi restructurare, stabilirea terenului intravilan, precum şi alte prevederi", mai spune Daniel Ionescu. El mai afirmă că, în luna iunie documentul va fi supus aprobării Consiliului Local.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite