Râmnicu Vâlcea: (VIDEO): Pistol cu 38 de cartuşe descoperit în timpul percheziţiilor la interlopii lui Gorun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă cinci membri ai grupării Gorun au fost prezentaţi Tribunalului pentru arestare. Rudele şi prietenii celor reţinuţi au venit să îi susţină pe holurile instanţei. La cele 33 de percheziţii domiciliare poliţiştii au găsit o armă cu 38 de cartuşe, acte de înmatriculare şi plăcuţe cu numere false.

Pe holurile Tribunalului din Râmnicu Vâlcea a fost în această dimineaţă agitaţie. Zeci de aparţinători sau prieteni ai celor reţinuţi ieri, într-o acţiune de anvergură desfăşurată în oraş, s-au adunat să îi susţină. „Lasă mă, că o să scapi tu!", spune unul dintre bărbaţii aflaţi în faţa sălii nr. 10 a Tribunalului. Gruparea,  al cărei cap este Ionuţ Gorun, nepotul cunoscutului interlop Vasile Gorun „Vulturul", frauda prin societăţi preluate, firme de leasing de la care cumpărau utilaje pe care nu le mai achitau şi apoi le vindeau cu acte false prin intermediul unor administratori „săraci cu duhul". Comisarul-şef Marius Dascălu, de la Direcţia de Investigare a Infracţionalităţii Organizate şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vâlcea a declarat: „Acţiunea de destructurare a acestei grupări infracţionale s-a desfăşurat în mai multe judeţe, au fost şase percheziţii la Alba, tot cam atâtea la Cluj, dar cele mai multe au fost la Vâlcea, unde au existat şi cei mai mulţi reţinuţi. Cinci dintre ei au fost prezentaţi azi Tribunalului cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. În timpul percheziţiei, unul dintre membrii grupării a reuşit să fugă, dar l-am recuperat", a spus ofiţerul.


Pistol cu 38 de cartuşe, la percheziţie


La percheziţiile făcute în domiciliile vâlcenilor s-au ridicat mai multe bunuri. „S-au găsit documente de înmatriculare în alb, plăcuţe de înmatriculare false, iar la unul dintre membrii grupării a fost descoperit un pistol cu 38 de cartuşe. Prejudiciul estimativ este de 600.000 de euro. Persoanele - administrator în numele cărora erau semnate acte şi încheiate contracte erau în unele situaţii oameni cu dizabilităţi, cu situaţie materială precară şi fără pregătire", a mai spus ofiţerul. În plus, cei reţinuţi sunt cercetaţi că au înscris în fals maşini şi utilaje furate din străinătate şi vândute la terţe persoane.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite