Râmnicu Vâlcea:Pieţe Prest pune taxă pe parcările din centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Toate parcările în centru vor fi taxate
Toate parcările în centru vor fi taxate

De la anul, cele peste 900 de locuri vor fi administrate de societatea primăriei. Edilii susţin că taxarea spaţiilor de parcare va reduce aglomeraţia în centru. Şoferii spun că e doar o metodă de a scoate bani uşor pentru buget.

Locurile de parcare amenajate pe străzile din centrul oraşului vor fi taxate începând de la anul. SC Pieţe Prest SA, societate ce aparţile Consiliului Local Municipal a preluat recent spaţiile de parcare de pe 17 străzi din municipiu. Potrivit proiectului adoptat de aleşii locali, începând de la anul, toate cele 919 locuri fi în regim de parcare cu plată, la tariful de un leu pe oră. Toate acestea vor fi administrate de Pieţe Prest, care va avea sarcina de a delimita zonele şi de a încasa taxele de parcare. „17 angajaţi societăţii se vor ocupa de intreţinera acestor locuri şi de colectarea taxelor. Totul se va face după un program, pentru ca locatarii din zonele repective să nu fie obligaţi să plătească parcarea. Scopul final este fluidizarea traficului", explică primarul Romeo Rădulescu. Edilii râmniceni au renunţat la ideea de a concesiona parcările din centru unei firme private din cauza votului negativ primit în urma lansării acestui proiect în dezbatere publică.


Fiecare drum costă


Râmnicenii nu sunt însă încântaţi de faptul că vor trebui să plătească fiecare drum în centru. „Nu este normal pentru că şi eu plătesc aceleaşi taxe ca şi un locatar din zona centrală. Dacă sunt 900 de locuri de parcare ar trebui să se gândească cum să amenajeze mai multe decât cum să ne taxeze în plus. Eu cred că nu aceasta este soluţia pentru aglomeraţia din centru", ne spune Ilie Prodan, din cartierul Nord.


Patru parcări cu plată în centru


În prezent, în zona cetrală, sunt amenajate doar patru parcări publice cu plată: cea de la Mall-ul River Plaza, parcarea din faţa Hotelului Alutus, cea de pe strada Regina Maria şi parcarea de lângă Magazinul Cozia, de pe Calea lui Traian. Tarifele însă diferă: cea la la Mall, fiind aşezată în „buricul târgului" este mai costisitoare: 1,5 lei, faţă de celelalte trei - 2 lei pe oră.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite