Râmnicu Vâlcea: Piaţa Centrală se mută la fosta fabrică de pantofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii vor trebui să-şi mute tarabele timp de doi ani. Primăria vrea să reclădească piaţa centrală din temelii. Edilii au în plan şi constuirea unei parcări subterane.

După Paşte comercianţii din Piaţa Centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea vor trebui să îşi mute tarabele în curtea fostei fabrici de încălţăminte Vâlceana. Decizia a fost luată deoarece primăria intenţionază să demoleze actuala piaţă şi să o reconstruiască din telemelii. „Soluţia găsită de noi, de a-i muta pe oameni în fosta fabrică este una temporară. Mutarea nu este obligatorie, doar cine vrea va primii spaţiu în noua locaţie", explică viceprimarul Romeo Rădulescu. El mai afirmă că primăria a închiriat spaţiul respectiv de la proprietarii terenului, dar cheltuielile vor fi recuperate din taxele pe care le plătesc pieţarii. „Nu va fi o pierdere financiară foarte mare pentru primărie, pentru că sumele vor fi recuperate. Vreau să vă spun că alt spaţiu nu aveam la dispoziţie care să îndeplinească unele criterii sanitare minime. Acolo există apă curentă şi canalizare, deci pentru o perioadă comercianţii se pot descurca", mai spune viceprimarul.


Proiectul tehnic e în licitaţie


Lucrările pentru renovarea pieţei ar trebui să dureze, conform proiectului doi ani. „Noi sperăm să în terminăm mai repede, în jur de un an jumătate de lucrări efective", afirmă Romeo Rădulescu. Viceprimarul cu atribuţii de primar a mai declarat că în această sătămână s-a scos la licitaţie proiectul tehnic. „Până la Paşte ar trebui să avem toată documentaţia tehnică terminată. Proiectul se va finaliza în maxim 15 zile de la adjudecarea lui", explică edilul. El afimă că şantierul va dura aşa de mult doarece se intenţionează construirea unei parcări subterane atât pentru cei clienţi şi comercianţii din piaţă cât şi pentru locatarii blocurilor învecinate. „Parcarea era în schemă de mult timp, deoarece acolo nu există conductele de canalizare şi se poate realiza foarte uşor", spune vicele. Bugetul alocat acestei investiţii nu a fost încă făcut public de autorităţi, edilii aşteptând rezultatul licitaţiei publice ce va fi în curând organizate.


Vreau să vă spun că alt spaţiu nu aveam la dispoziţie care să îndeplinească unele criterii sanitare minime", Romeo Rădulescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite