Râmnicu Vâlcea: Piaţa imobiliară din municipiu, îngheţată de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii imobiliari susţin că preţul locuinţelor va scădea şi în 2011, cu 5-10%. Căutare au, în momentul de faţă, doar garsonierele şi apartamentele cu două camere al căror preţ nu sare de 45.000 de euro.

Piaţa imobiliară din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost grav afectată de criză. Agenţii imobiliari spun că, deşi există ofertă variată, iar preţurile locuinţelor au scăzut şi cu 45%, raportat la cele din 2008, numărul cumpărătorilor e tot mai mic. „Singurele tranzacţii care merg în momentul de faţă sunt garsonierele şi apartamentele cu două camere şi preţul lor nu sare de 45.000", a declarat Marius Stătescu, agent imobiliar la Agenţia Realpro. Vânzări de apartamente cu trei sau patru camere se fac mai rar. „De aceste locuinţe sunt interesaţi doar cei care vând un apartament mic şi vor ceva mai mare", a spus Stătescu. În prezent, preţul apartamentelor cu patru sau cinci camere e, între 50.000 şi 60.000 de euro, iar în zona centrală sunt mai scumpe cu până la 20.000 de euro. În 2008, aceste apartamente se vindeau cu sume cuprinse între 90.000 şi 120.000 de euro.


Apartamentele noi au preţuri ridicate


„ Caut un apartament de mai multă vreme. Toate apartamentele construite pe vremea lui Ceauşescu, parcă sunt făcute noaptea, zidurile şi tavanele sunt valuri valuri, iar cele noi au preţuri de care nu te poţi apropia. Lumea nu are bani să le cumpere şi nici posibilitatea să facă credite", spune Mihai Giogîlea, din Râmnicu Vâlcea. În ciuda crizei, apartamentele noi au totuşi preţuri ridicate. Un metru pătrat se vinde cu 700 -1.000 de euro. Aici şi confortul este sporit. Blocurile au parcare privată sau parcare la subsol, iar un apartament ajunge şi la 100.000 de euro. Agenţii imobiliari estimează că preţurile vor mai scădea până în vară cu 5-10 %, după care ei speră în stabilizarea pieţei sau chiar o uşoară creştere raportată la inflaţiei. Criza a afectat rău şi vânzarea terenurilor. Deşi, preţurile au scăzut cu peste 50%, terenurile nu sunt cumpărate de nimeni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite