Râmnicu Vâlcea: Piaţa centrală se închide pentru renovări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii vor fi mutaţi peste o lună în spaţiile din Hală. Primăria vrea să regândească piaţa din centru, printre planurile discutate numărându-se şi o parcare subterană.

În maximum o lună piaţa centrală va trebui eliberată pentru a face loc utilajelor şi muncitorilor. Primarul Mircia Gutău spune că întreaga zonă va fi regândită astfel încăt în vară noua piaţă să fiu una la standarde europene. „În o lună şi jumătate vom scoate la execuţie piaţa. Hotărârea în acest sens a fost introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de miercurea aceasta",afirmă edilul şef. Tot el mai afirmă că cei care au închiriat spaţii în piaţă vor fi mutaţi în Hala Centrală, ce va fi dată în folosinţă în curând. „La începutul lui martie va începe activitatea în Hală, pentru că lucrările sunt aproape finalizate. Atunci vor fi mutaţi şi comercianţii din piaţă. Pot să vă spun că la Hală aproape toate spaţiile au fost deja închiriate", explică Gutău. Nici chioşcurile din apropierea pieţei nu vor scăpa de demolare. Primarul spune că acestea vor fi desfiinţate pentru a face loc amenajărilor şi pentru că aşa prevede proiectul de modernizare a pieţei.


Parcare subterană


Una din variantele de modernizare a pieţei centrale prevede construirea unei parcări subterane chiar sub aplasamentul acesteia. „Ar fi o soluţie foarte bună, mai ales că ne confruntăm cu o lipsă a locurilor de parcare în zona centrală", afirmă primarul, care mai spune că soluţia va fi supusă aprobării consilierilor locali în şedinţa ce va avea loc în această miercuri. Piaţa din centru este ultima din cele trei existente în Râmnicu Vâlcea care va intra în renovare. Anul trecut pieţele din cartierul Nord şi Ostroveni au fost modernizate cu bani de la bugetul local.

Patru milioane investiţi în pieţe


Piaţa din cartierul Nord a costat bugetul local din Râmnicu Vâlcea puţin peste două milioane de lei noi. Aceleaşi costuri de modernizare au fost înregistrate şi la piaţa din cartierul Ostroveni, unde chioşcarii au fost mutaţi în sediul unui fost punct termic reamenajat tot din banii primăriei. În centru nu s-au făcut încă estimările privind costurile modernizării.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite