Râmnicu Vâlcea: Petiţii prin Telverde la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii îşi pot spune oful la un număr de telefon gratuit. Angajaţii primăriei au început să lipească afişe cu numărul telverde la care se poate apela primăria. Edilii promit răspunsuri în maxim 24 de ore.

Numărul la care râmnicenii îşi pot spune oful către primărie este 0800 809 908, iar acesta este gratuit din orice reţea. Edilii susţin că ideea a venit în urma numărului mare de persoane care se adresează în scris primăriei şi care se deplasează la sediul municipalităţii pentru a depune petiţii . „Numărul telverde este unul gratuit şi poate fi accesat din orice reţea. El a devenit funcţional din această săptămână, iar râmnicenii îl pot apela chiar şi azi pentru că există cineva care răspunde la celălalt capăt al firului", explică primarul Romeo Rădulescu, iniţiatorul acestei linii telefonice dedicate. El afirmă că apelurile sunt preluate de către un lucrător al poliţiei comunitare, iar plângerile şi sugestiile cetăţenilor ajung pe masa sa, de unde sunt transmise către diversele servicii. „În mai puţin de 24 de ore vom încerca să rezolvăm problema pe care cetăţeanul o are prin intermediul serviciilor şi direcţiilor din primărie. După ce cererea este procesată, cineva de la primărie va merge să verifice ceea ce se reclamă", promite edilul-şef din Râmnicu Vâlcea.

Afişat la scările de bloc

De la petiţii legate de administraţia publică până la probleme cu ceilalţi locatari din bloc, telverdele primăriei este destinat tuturor râmnicenilor. Edilii mai aşteaptă prin intermediul telefonului gratuit şi sugestii din partea cetăţenilor. „Postere cu numărul la care se poate apela primăria au fost deja afişat la majoritatea scărilor de bloc din municipiu, iar în zilele următoare toate scările vor avea un afiş de genul acesta", mai explică primarul. Râmnicenii se îndoiesc însă de eficacitatea numărului telverde. „Nu înţeleg cum poţi rezolva o problemă telefonic dacă nici atunci când mergi în audienţe la primar nu se rezolvă totul imediat. Eu cred că este o investiţie care nu va da prea mari roade", ne spune Ilie Popian, locatar în zona Nord a municipiului. Sistemul Telverde al primăriei din Râmnicu Vâlcea este unul unic în Oltenia şi a fost finanţat integral din bugetul local.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite