Râmnicu Vâlcea: Peste 14 milioane de euro pentru Mirajul Oltului şi drumul Ioneşti-Olanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost semnate contractele de finanţare pentru cele două proiecte ce vor fi implementate în judeţ. La eveniment a participat Primul Ministru şi Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Două lucrări importante au primit finanţare din partea Uniunii Europene şi urmează a fi începute în judeţul Vâlcea. Semnarea contractelor de finanţare a avut loc ieri, la Consiliul Judeţean Vâlcea, partener şi beneficiar în aceste două proiecte, iar la eveniment a participat Primul Ministru dar şi Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. S-a dat undă verde pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 648 Ioneşti - Olanu - Limita Judeţului Olt, urmând ca aproximativ nouă kilometri să fie asfaltaţi cu peste 26 de milioane de lei, echivalentul a 6,3 milioane de euro. Acest proiect mai presupune şi construcţia a două poduri din beton armat.


Mirajul Oltului, aproape de realitate


Pentru proiectul de extinderea a infrastructurii turistice în Călimăneşti se vor investi aproximativ 34, 9 milioane de lei, din care 11 milioane reprezintă finanţarea nerambursabilă obţinută ieri. Principalul beneficiar al acestui proiect este primăria din Călimăneşti care va avea, după finalizarea lucrărilor un Aqua Parc, un Centru de Relaxare şi un Parc de Agrement şi Sport. „Este o situaţie care ne bucură, pentru că la nivelul judeţului Vâlcea sunt depuse foarte multe proiecte, foarte bune care au primit finanţare sau sunt in curs de analiză. După Dolj, judeţul Vâlcea are cele mai multe aplicaţii", spune Marilena Boghean, director ADR-SV Oltenia. Cu toate acestea semnarea contractelor de finanţare nu înseamnă şi intrarea în faza de lucrări. „Vor trebui organizate licitaţiile pentru constructori şi abia apoi vom putea spune că se poate începe lucrarea propriuzisă" , mai explică reprezentatul ADR-SV Oltenia.


Investiţii de 48 de milioane

Potrivit datelor ADR-SV până în acest moment la nivelul judeţului Vâlcea au fost contractate un număr de 41 de proiecte în valoare de 48,1 milioane de euro. Cele mai importante se referă la reabilitări de drumuri, şcoli şi crearea unor noi elemente de infrastructură. La nivel regional sunt contractate 176 de proiecte în valoare de 359 de milioane de euro.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite