Râmnicu Vâlcea: Pensionarii au devenit „aşi” în calculatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Pensionarii au devenit „aşi” în calculatoare
Râmnicu Vâlcea: Pensionarii au devenit „aşi” în calculatoare

Cursurile de calculator sau engleză pentru pensionari şi cele de jurnalism, istorie ori desen pentru cei mici s-au încheiat ieri cu o festivitate în care toţi participanţii au primit diplome de participare.

25 de pensionari din Râmnicu Vâlcea au devenit în această vară adevăraţi aşi ai calculatoarelor după ce au participat la cursurile de iniţiere organizate de Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul şi Centrul Europe Direct. Vârstnicii au participat în perioada 15 iunie – 15 august la cursuri speciale în care au învăţat să utilizeze calculatorul alături de tineri liceeni voluntari ai centrului ED.  Ieri, o parte din cei care au participat la aceste cursuri au primit diplome din partea bibliotecii. Alături de ei şi câţiva zeci de prichindei ce au participat la modulele organizate la Atelierul de Vară şi-au primit diplomele într-un cadru festiv. „Am încercat să oferim un alt fel de a petrece vacanţa pentru cei mici dar şi un sprijin pentru vârstnicii ce au dorit săînveţe cum să se descurce cu un calculator”, a spus Sanda Constantinescu, directorul Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul despre programul atelierului de vară.

Al doilea an de cursuri de calculatoare

„Acum ştim cum să folosim calculatoarele şi mai ales să folosim internetul pentru a trimite mesaje şi a comunica cu nepoţii din străinătate”, povesteşte inginerul Theodor Florescu, de 81 de ani. Dana Rădulescu, coordonatoarea centrului ED spune că este al doilea an consectiv când a fost organizat un atelier special pentru vârstinci. „Anul trecut toţi pensionarii care au participat la cursuri s-au declarat mulţumiţi de ceea ce au învăţat. Avem câteva doamne care ne-au trimis de Crăciun felicitări prin email ca să  ne arate că nu au uitat ce au învăţat în vară”, povesteşte Dana Rădulescu.

Micii jurnalişti şi-au scos revistă

Nici copiii ce au participat la diferitele module ale Atelierului de Vacanţă nu au fost uitaţi. Toţi au primit diplome şi au fost felicitaţi de bibliotecarii ce, timp de două luni, au fost alături de ei pentru a-i învăţa lucruri folositoare. „Au fost ateliere de desen, pictură, istorie, ore de lectură dar şi cursuri de jurnalism pentru cei mici. În aceste două luni, ca o realizare deosebită, copiii de la atelierul de jurnalism au reuşit să scoată o revistă în care majoritatea articolelor sunt scrise de ei”, a explicat directorul Bibliotecii. Potrivit şefei de la BJAI asemenea acţiuni se vor organiza şi anul viitor, odată cu începerea vacanţei de vară.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite