Râmnicu Vâlcea: Portret: Pe Adrian Mihai boxul l-a format ca om

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Practică boxul cu plăcere şi consideră că acest sport i-a dat încredere şi l-a învăţat cum să se comporte în societate. Îşi doreşte să participe în cât mai multe competiţii.

Tânărul a pus pentru prima dată mânuşile de box în mâini în urmă cu un an de zile, când un prieten de-al său l-a convins să meargă la sală. Nu ştia despre ce este vorba la început, dar i-a plăcut şi a decis să rămână. După numai şaşe luni, a început să participe la competiţii, de unde au apărut şi primele rezultate. "Primele meciuri au fost mai grele, nu eram obişnuit cu competiţiile, am intrat direct în concursuri. Părinţii nu au vrut să mă lase la început, dar când au văzut că progresez m-au susţinut şi acum sunt alături de mine şi la competiţii, unde mă încurajează la fiecare meci" povesteşte cu entuziasm Adrian. Sportivul a participat anul trecut la Campionatele Naţionale de toamnă, unde a obţinut locul I, la cadeţi a luat medalie de argint iar la Cupa României a plecat acasă cu o medalie de bronz la juniori. "Sper ca pe viitor să să ajung la lotul naţional. Ca să fac asta trebuie să continui seria de rezultate bune şi să muncesc cât mai mult" mărturiseşte tânărul boxeur de la CS Chimia Râmnicu Vâlcea.


Trebuie să ai grijă la greutate


Sportivul de 15 ani îşi doreşte să intre în următorul an şcolar la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Râmnicu Vâlcea, la clasa sportivă. Aici ar avea mai mult timp liber să se prăgătească la sportul care îi place, unde vrea să îţi dovedească valoarea. "Este foarte important cum îţi împarţi timpul daca vrei să ai success în orice domeniu lucrezi. La box, înaintea unei competiţii ai nevoie de două antrenamente pe zi, pentru a fi în cea mai bună formă" este de părere Adrian. Deşi mai apar şi momente mai dificile, Adrian nu se plânge de sacrificiile pe care le face pentru box. Ca să se încadreze la categoria sa de 70 de kilograme, elevul este nevoit uneori să slăbească ca să boxeze. "În acest sport trebuie să ai grijă de greutatea ta. Înainte de meciuri mă abţin de la anumite mâncăruri, ca să evit să mă îngraş, ceea ce m-ar incomoda la competiţii" mărturiseşte boxeurul.


Boxul l-a disciplinat

Chiar dacă sportul este considerat de cele mai multe ori un sport periculos, Adrian crede că dacă te pregăteşti în condiţii bune poţi împiedica anumite accidentări sau lovituri care să îţi afecteze sănătatea. Prin sfaturile antrenorilor de la sala de box, elevul a învăţat să fie disciplinat şi consideră că toţi sportivii ar trebui să facă la fel pentru a face performanţă. "Boxul este un sport violent, dar dacă te pregăteşti şi asculţi de ceea ce zice antrenorul nu vei avea probleme grave. În felul acesta nu primeşti atât de mulţi pumni în ring. Acest sport înseamnă muncă, sacrificiu şi este frumos când ai rezultate" spune sportivul.

Întrebări şi răspunsuri:


1)Alte sporturi îţi plac?
Da, în afară de box, îmi place să joc fotbal. Am evoluat o perioadă la juniorii de la CSM Râmnicu Vâlcea, unde m-am simţit foarte bine. La nivel de liga I, recunosc că sunt un fan al echipei Universitatea Craiova.


2)Ai vreun idol în cariera boxului?
Ca boxer îmi place Roy Jones Jr. Am urmărit foarte multe meciuri de-ale lui, este un sportiv rapid, fost campion mondial. Stilul său mi se aseamănă şi mi-aş dori pe viitor să îi calc pe urme, cel puţin pe jumătate.


Ce-i place: Adrian petrece timpul liber ascultând muzică sau ieşind cu prietenii în oraş. De asemenea, adoră să călătorească. "Ador să vizitez cât mai multe zone turistice din ţara noastră avem peisaje frumoase care nu trebuie ratate de nici un român" spune sportivul.
Ce nu-i place: Tânărul boxeor nu suportă matematica. Când e vorba de alimentaţie, Adrian evită mâncărurile grase, în special carnea de porc. Nu agrează oamenii falşi, care nu se ţin de promisiuni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite