Râmnicu Vâlcea: Patru milioane de euro pentru Liceul Lahovari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai veche clădire din oraş e la un pas de lucrările de renovare. Banii vin de la Uniunea Europeană şi vizează operaţiuni importante de consolidare. În primăvară lucrările efectivă ar putea începe.

După luni bune de amânări ultimele documente pentru finanţarea lucrărilor la Clădirea Colegiului Naţional Alexandru Lahovari vor fi aprobate mâine în şedinţa de Consiliu Local Municipal. Reprezentanţii executivului susţin că hotărârea ce va fi aprobată mâine reprezintă ultimul pas în obţinerea banilor de la Uniunea Europeană. „Este vorba de o finanţare 3.9 de milioane de euro, obţinută prin intermediul Ministerului Lucărilor publice şi locuinţei. Banii vor fi folosiţi pentru lucrări de reabilitare interioară şi exterioară dar şi pentru unele intervenţii importante la structura de rezistenţă a clădirii Colegiului Naţional Alexandru Lahovari", explică Romeo Rădulescu, viceprimarul Râmnicului. El mai spune că, tot din aceşti bani sălile de clasă vor fi dotate cu laptopuri, proiectorare şi ecrane pentru ca orele elevilor să se desfăşoare la standardele din ţările dezvoltate europene.


Intervenţii la structura de rezistenţă


Iniţial finanţarea trebuia să vină în toamna anului trecut însă din cauza unor neconcordanţe în documentele trimise de primărie şi Ghidul Solicitatantului emis de Ministerul Lucrărilor Publice termenul a fost împins până în această primăvară. Potrivit edililor, în luna martie ar trebui să înceapă lucrările dacă nu vor mai exista dificultăţi în aprobarea documentaţiei. Specialiştii care au expertizat clădirea afirmă că sunt necesare intervenţii la structura de rezistenţă afectată de traficul intens de pe Calea lui Traian. Aceştia mai arată în raportul depus la documentaţia de finanţare că, este necesară folosirea unor materiale speciale de consolidare care să nu afecteze statutul de clădire istorică a Colegiului Alexandru Lahovari.

Monument istoric


Clădirea Colegiului Naţional Alexandru Lahovari a fost declarată monument istoric şi se află pe înregistrată în lista Ministerului Culturii. Imobilul a fost construit în anul 1891 şi este considerat unul din monumentele emblemă ale oraşului. Istoria clădirii este una încărcată, ea găzduind de-a lungul timpului şi un spital.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite