Râmnicu Vâlcea: Paşte îndoliat pentru măicuţa Iustina de la Hurezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măicuţa Iustina îşi petrece sărbătorile în rugăciune şi regret
Măicuţa Iustina îşi petrece sărbătorile în rugăciune şi regret

Ea este foarte afectată, plânge şi se roagă toată ziua şi vorbeşte foarte puţin cu măicuţele din mănăstire. O mătuşă a măicuţei o sună adesea pe mama copilei şi se interesează de soarta copilei rănite, care desenează locul tragediei.

Iuliana Claudia Oprea (38 ani), măicuţa care a făcut accidentul rutier din centrul Râmnicului în urma căruia şi-a pierdut viaţa eleva Diana Moţ (12 ani), iar prietena ei, Daria Găitănaru (8 ani) a fost rănită, este afectată de cele întâmplate. Stareţa Mănăstiri Hurezi, maica Marina ne-a declarat: „Rasofora Iustina (femeia aflată la volan, n.r.) este o fire foarte sensibilă, iar accidentul o afectează foarte tare. Am observat că vorbeşte tot mai puţin şi toată ziua plânge şi se roagă. Noi, cei de la Mănăstirea Hurezi am cerut pomelnicul celor două familii care au avut de suferit în accident şi rudelor acestora şi ne rugăm pentru pentru binele lor, să depăşească momentul tragediei", a spus măicuţa.


Comentarii pro şi contra


Laurenţiu Găitănaru, tatăl Dariei, ne-a spus: „O singură dată am fost la Mănăstirea Hurezi pentru că măicuţa a vrut să o cunoască. Am stat puţin de vorbă, iar de atunci o mătuşă din Bucureşti a măicuţei o sună pe soţie şi se interesează ce mai face fetiţa". Tragedia petrecută la 15 martie, a făcut ca pe lângă miile de oameni care au intrat pe site-ul nostru, peste 100 dintre ei să-şi posteze comentariile, unele pro şi altele contra bisericii. Unul dintre ele specifica: „Sunt măicuță și o cunosc bine pe aceasta. Am fost colege de mănăstire vreo 6 ani. Sunteţi neinformaţi în ceea ce privește mersul vieții monahale. Mănăstirile nu dispun de fonduri atât de mari ca să plătească salarii pentru șoferi. Vorbiți din invidie,din răutate,din neștiință. Maica Iustina nu trebuia să conducă o dubiță. Dar tot atât de adevărat este că nu aveți dreptul să generalizați".



Rasofora Iustina am observat că vorbeşte tot mai puţin şi toată ziua plânge şi se roagă", stareţa Mănăstiri Hurezi


Desenează locul accidentului
Pentru Daria Găitănaru fetiţa rănită în accident, trauma suferită a fost atât de mare, încât copila refuză să vorbească despre cele întâmplate. Ea însă desenează pe hârtie cum se ţinea de mână cu prietena ei care a fost accidentată mortal, iar în spatele ei, pe trecere, mergeau sora ei mai mare şi o prietenă, culoarea semaforului fiind verde.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite