Râmnicu Vâlcea: Pasajul Tudor Vladimirescu, mai scump cu două milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analiza dosarului tehnic a stabilit o valoare totală de 40 de milioane de lei pentru investiţia din Râmnic.Consilierii locali au modificat în regim de urgenţă documentaţia pentru a nu întârzia finanţarea. Pasajul va fi cea mai importantă lucrare publică din oraş.

Faza de analiză a dosarului tehnic, efectuată la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest, finalizată în această săptâmână a reevaluat valoarea totală a proiectului de pasaj suprateran peste linia de cale ferată de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu la 40 de milioane de lei noi. Noua valoare este cu două milioane mai mare faţă de calculele iniţiale. Hotârârea de modificare a devizului tehnic a fost votată ieri de către consiliul local la propunerea primăriei. „Este doar un pas până la semnarea contractului. Ştiam de la început că valorile trasate în proiect ar putea suferi modificări după procesul de evaluare la ADR. Urmează vizita precontractuală şi semnarea contractului de finanţare în câteva luni", spune primarul Romeo Rădulescu.


30 de luni de şantier


Potrivit documentelor modificate şi cota de participare a primăriei la finanţarea acestui proiect va creşte. Bugetul local din Râmnicu Vâlcea va trebui să mai acopere,pe lângă cei 2% din valoarea eligibilă şi 5,9 milioane de lei cheltuieli neeligibile dar şi alţi 7,6 milioane de lei reprezentând valoarea TVA-ului. Despre cheltuielile cu TVA edilii spun că acestea vor fi recuperate din bugetul de stat prin decontări şi rambursări ulterioare. Tot primarul arată că, din momentul semnării contractului de finanţare, lucrările vor dura 30 de luni, timp în care şoferii ce folosesc trecerea peste calea ferată vor trebui să dea dovadă de răbdare.


Finanţat prin „Polul de Dezvoltare Urbană"


Proiectul Pasajului Tudor Vladimirescu este finanţat prin intermediulul Polului de Dezvoltare Urbană. Râmnicul a obţinut prin intermediul acestui program 38 de milioane de euro, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene. PDU mai finanţează şi lucrările la noul pod peste Olăneşti din prelungirea străzii Carol I, dar şi costrucţia podului ce va lega strada Morilor de strada Ştirbei Vodă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite