Râmnicu Vâlcea: Pasajul Hervil înghite un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Pasajul Hervil înghite un milion de euro
Râmnicu Vâlcea: Pasajul Hervil înghite un milion de euro

Pe vremuri de criză autorităţile investesc enorm într-un obiectiv de infrastructură din zona Nord. Cetăţenii ar prefera ca banii să se investească în străzi ce nu au mai văzut asfalt de ani buni. Autorităţile spun că prima dată trebuie rezolvată problema fuidizării traficului.

Consilierii Locali au aprobat recent un proiect prin care alocau aproape un milion de euro pentru lărgirea pasajului pe sub calea ferată din zona Nord a municipiului. Potrivit autorităţilor locale banii vin prin intermediul unei finanţări europene, valoarea exactă a acestuia fiind ede 953.000 de euro. O parte din locuitorii Râmnicului spun că ar prefera ca banii obţinuţi pentru acest proiect să fie investiţi în asfaltarea unor străzi cu gropi. „La noi, în zona Nord sunt multe străduţe unde nu s-au apucat încă de turnat asfalt nou. Chiar pe strada Doctor Hacman sunt gropi din zece în zece metri”, spune Valeriu Popian, unul din locatarii din zonă. Pasajul Hervil este deja construit şi face legătura, pe sub calea ferată între străzile Nicolae Titulescu şi Matei Basarab, fiind una din zonele de acces spre cartierele Traian şi Ostroveni.

Se încearcă reducerea aglomeraţiei din oraş

Autorităţile au de gând să modifice structura actuală a pasajului şi să îl lărgească astfel încât două autoturisme să poată trece fără probleme unul pe lângă celălalt. Consiliul Local a plătit deja pentru studiul de fezabilitate peste 225.000 de lei din bugetul municipiului, sumă despre care oficialităţile primăriei susţin că oricum intra în categoria costurilor neeligibile. Pasajul din zona nord nu este singurul din municipiu. Anul trecut a fost dat în folosiţă cel de pe strada Bogdan Amaru, o rută alternativă pentru cei care vin dinspre combinatul chimic şi vor să ajungă în Ostroveni. Primarul afirmă că un asemenea pasaj este necesar pentru a rezolva o parte din problemele de trafic ale oraşului, reorientând circulaţia din zona Nord.

image



Pod peste calea ferată

Tot pentru o fluidizarea traficului autorităţile locale au prins în schema de investiţii şi un pasaj suprateran peste calea ferată pe strada Tudor Vladimirescu. Edilii susţin că banii pentru acest proiect de anvergură vor sosi prin intermediul programului de finanţare externă „Pol de dezvoltare urbană”.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite