Râmnicu Vâlcea: Adriana Giurcă a fost preşedintă în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Adriana Giurcă a fost preşedintă în Parlamentul European
Râmnicu Vâlcea: Adriana Giurcă a fost preşedintă în Parlamentul European

Participă la acţiuni de ajutorare a copiilor bolnavi şi încearcă să atragă cât mai mulţi tineri în proiectele educaţionale pe care le desfăşoară.

Adriana Giurcă este o elevă care are numai medii de 10 la toate materile. Pe lângă şcoală, tânăra are timp să se implice în multe proiecte organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, dar şi de activitatea Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE), unde este preşedintă. „În urmă cu doi ani am participat la Băile Olăneşti la Adunarea Generală a Consiliului Naţional. Pe atunci eram membră în CJE. Evenimentul m-a impresionat şi mi-am dorit să devin preşedintă CJE”, povesteşte Adriana Giurcă. Anul trecut s-au organizat la nivel de judeţ alegerile pentru preşedinţii CJE la liceu şi gimnaziu. În urma voturilor secrete ale eleviilor, Adriana Giurcă a fost aleasă preşedinta CJE la liceu.


A îngrijit copiii cu dizabilităţi la Barcelona


De când a intrat la liceu, Ariana a ales să se implice şi în proiecte. „Am ales şi o altă viaţă. Cred că punctul forte a fost în clasa a IX-a când am obţinut o bursă la Barcelona, timp de trei săptămâni. Am lucrat la un institut unde erau copii şi bătrâni cu dizabilităţi. Eu am fost repartizată la un etaj unde erau doar copii. Le dădeam să mănânce, mergeam cu ei la recuperare şi mă jucam. Era şi un copil mic român” povesteşte Adriana. Eleva a rămas impresionată de ceea ce a văzut la institutul din Barcelona. Adriana a ajuns la Barcelona prin intermediul proiectului „Leonardo Davinci”, derulat de ISJ. După experienţa din Barcelona s-a implicat, împreună cu colegii în acţiuni de ajutorare a copiilor din centrele de plasament din Râmnicu Vâlcea. A strâns bani, jucării şi haine pentru mai multe centre. „Cu colegii participăm la cursuri organizate de «Liderii Mileniului III», unde aflam de cazurile noi de copii bolnavi şi pe urmă organizam acţiuni de strângere de fonduri ca să îi ajută”, spune eleva.


Preşedinta Comisiei României la Parlamentul European la Bratislava


De când este preşedinta CJE, Adriana a iniţiat mai multe proiecte în şcoli pe teme de: non-violenţă, atidrog, cum să trăim sănătos, cum vedem Europa. „Trebuie să ai putere de convingere ca să ţi se alăture şi alţi elevi la aceste proiecte. Încerc ca tot ce fac să se bazeze pe comunicare. Am avut proiecte şi pe timpul vacanţei de vară şi am primit opt premii naţionale şi un premiu internaţional la concursurile organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării”, a declarat  Adriana. Printr-un proiect al Centrului Europe Direct, din cadrul Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul Vâlcea, Adriana a fost anul acesta la Parlamentul European. „Am fost preşedinta Comisiei României la Parlamentul European la Bratislava. Am lucrat în comisia afacerilor externe. Am stat o săptămână, perioadă în care l-am cunoscut pe ambasadorul României la Bratislava”, povesteşte eleva. Anul trecut, Adriana a fost în Franţa, 10 zile, într-un schimb de experienţă unde a prezentat tradiţiile şi obiceiurile din România. 

     
 ce-i place


Să cunosc oameni noi pentru că de la fiecare am de învăţat câte ceva. Să desfăşor multe activităţi dar să mă ocup personal de ele. Ca mâncare, ador salatele.


ce nu-i place


Oamenii falşi şi mincinoşi. Nu îmi plac persoanele care intră în contact cu mine şi nu îmi spun în faţă ce nemulţumiri au, deşi eu le respect.  

  
Întrebări şi răspunsuri


Cu ce te mai ocupi în timpul liber?A.G.: Modeling. În urma concursurilor am ieşit Miss Boboc, Miss Vâlcea, Miss Mărţişor, Miss Plaja, Miss Consiliul Naţional al Elevilor. Am fost şi imaginea River Plaza-Mall din Râmnicu Vâlcea. Am vrut să arăt lumii că o fată care e miss are succes şi în alte domenii.


În ce proiect mai eşti implicată?


A.G.: Plec în Macedonia pe 12 octombrie, în cadrul unui proiect care se derulează prin ISJ. E o acţiune interculturală în care îmi voi prezenta cultura şi tradiţiile din ţara noastră.  


profil
NĂSCUTĂ – 6 iulie 1991, în Râmnicu Vâlcea.
STUDII – Clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea, specializarea filozofie-bilingv.
IDEALURI – Să urmeze o facultate în domeniul administrării afacerilor sau ştiinţe politice

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite